Rețetă pentru cel mai delicios salam de biscuiți. Cum să iasă cu gust bun ca la bunica
Gustul autentic al salamului de biscuiți ne trimite cu gândul la copilărie! Iată cum să prepari chiar la tine acasă desertul preferat de români!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2024, 17:34 | Actualizat: Sambata, 26 Octombrie 2024, 10:58- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Salamul de biscuiți este un desert extrem de apreciat la noi în țară, care și-a câștifat popularitatea datorită gustului său unic.
Desertul este foarte simplu și rapid de făcut, iar tot ce ai nevoie este doar puțină îndemănare.
Pe aceeași temăIată cum să prepari salamul de biscuiți chiar la tine acasă!
Rețetă pentru cel mai delicios salam de biscuiți. Cum să iasă cu gust ca la bunica
Salamul de biscuiți este desertul copilăriei pentru mulți dintre noi, acesta având posibilitatea de a ne aduce aminte instant de vremurile în care bunicile făceau acest preparat ori de câte ori aveam poftă de ceva dulce.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum să îl prepari fără mult prea mult efort.
Ingrediente salam de biscuiți
- 500 de grame de biscuiți simpli
- 150 de grame de zahăr
- 100 de mililitri de apă sau lapte (pentru o consistență mai cremoasă
- 200 de grame de unt sau margarină
- 100 de grame de cacao de calitate
- 100 de grame de nuci, stafide sau alune (opțional pentru o aromă mai diversă)
- 100 de grame de ciocolată neagră (opțional pentru un gust extra)
- 2 linguri de rom sau de esență de rom (opțional pentru un plus de aromă)
Mod de preparare salam de biscuiți
Primul pas este de a toca biscuiții în bucăți mici, dar nu până când se mărunțesc total pentru ca salamul de biscuiți să aibă o textură crocantă.
Următorul pas este de a prepara siropul de zahăr și cacao. Se pune zahărul și apa sau laptele într-o cratiță la foc mic și se amestecă până când zahărul se topește complet. Se adaugă caco și se amestecă bine până când se obține un sirop omogen și cremos.
Ciocolata neagră, care este un pas opțional, se rupe în bucăți și se amestecă cu siropul până când s-a dizolvat complet.
Ulterior se adaugă untul și se amestecă din nou până când totul devine omogen. Pentru o aromă intensă se adaugă și esență de rom.
Următorul pas este de a pune biscuiții și celelalte ingrediente suplimentare într-un bol mare și se toarnă siropul de cacao peste. Se amestecă bine pentru ca totul să fie acoperit în sirop și apoi se pune amestecu pe o folie alimentară.
Folia se rulează strâns și se formează sub forma unui salam de aproximativ 5 sau 6 cm în diametru.Se învelește bine folia, se strâng capetele și se lasă la frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Pe aceeași temăDeși desertul nu este prima alegere a pofticioșilor, salamul de biscuiți rămâne în topul preferințelor pentru mulți dintre români, mai ales că acesta reprezintă un desert al copilăriei.