Rețeta simplă și rapidă de ouă poșate a lui Jamie Oliver. Secretul pentru ca acest preparat să iasă ca la restaurant
Rețeta de ouă poșate pe care o poți face chiar la tine acasă. Jamie Oliver a dezvăluit secretul acestui preparat delicios perfect pentru un brunch sau prânz delicios.
Publicat: Duminica, 18 Iunie 2023, 12:58 | Actualizat: Duminica, 18 Iunie 2023, 12:58- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Bucătarul Jamie Oliver este celebru în întreaga lume pentru rețetele sale de mâncare. Acum, el a împărtășit trei metode prin care putem face ouă poșate simplu și rapid chiar la noi acasă.
Ouăle poșate au luat un având foarte mare în ultima vreme, iar pentru aceia care nu se prea pricep să facă acest preparat delicios, Jamie Oliver a împărtășit trei metode pe care, dacă le vei încerca, cu siguranță nu vei da greș. Ouă-le poșate sunt perfecte pentru un brunch de weekend sau pentru o gustare surprinzătoare alături de cei dragi. La fel ca la alte preparate, este nevoie de un pic de exercițiu pentru ca acest fel de mâncare să iasă perfect.
Celebrul bucătar promite că prin utilizarea acestor tehnici, vei obține un gălbenuș „moale, delicat, superb”.
Ouă poșate în sos de vin roșu. Rețetă din bucătăria franțuzească, preparată de Chef Nicolai Tand
Cum prepari ouăle poșate la tine acasă
Primul sfat pe care Jamie Oliver îl oferă privind gătitul acestui preparat este legat de calitatea ouălelor. Acestea trebuie să fie proaspete.
Singurul mod de a găti un ou perfect este dacă aveți ouă foarte, foarte, foarte proaspete.
"Aduceți apa la fierbere - asta înseamnă că există bule. Scoateți-o pentru ca acestea să se diminueze și uitați-vă la apă - nu ar trebui să existe bule. Este doar o poșare. Prăjirea nu înseamnă fierbere, fierberea va sparge ouăle în toate părțile. Ouăle poșate, blând. Luați oul și spargeți-l într-un castron mic și pur și simplu îl aruncați în apă."
El a continuat: "Unii oameni spun "puneți niște oțet în apă", serios, de ce? Da, întărește oul, dar are gust de oțet, așa că aș sugera să nu vă deranjați.
"În ceea ce privește gătitul, în jur de trei minute vă va da un ou mai moale. Folosind o lingură cu fantă, scoateți ouăle din apă - gătite la perfecție”.
Nebunie la micul dejun: Shakshuka, retetă evreiască de oua cu roșii și ardei
Cum prepari ouă poșate dacă ai ouă mai vechi în casă
Dacă ouăle pe care le ai nu sunt proaspete, sigur că poți face acest preparat și cu ouăle pe care le aveți acasă. Pentru asta, Jamie Oliver are totuși un as în mânecă atunci când vine vorba de poșarea ouălor ceva mai vechi.
Jamie a dezvăluit: "În primul rând, dacă învârtiți lingura în apa fiartă din oală [pentru a crea o mișcare turbionară], apoi luați oul spart și îl puneți în mijloc, veți vedea că inerția apei îl înfășoară în jurul gălbenușului."
Cum prepari mai multe ouă poșate în același timp
Dacă vrei să faci un prânz rapid de familie, Jamie are o „mică tehnică” care va îmbunătăți aspectul și gustul gălbenușului.
„Luați niște folie alimentară și puneți-o într-un mic bol, puneți puțin ulei și frecați-o. Spargeți oul în castron și în folia alimentară - partea bună este că astfel puteți aromatiza oul. Puteți pune ierburi tocate - harissa, trufe condimentate și unt aromat. Trageți părțile laterale ale foliei de plastic în sus și faceți un nod. Este foarte ușor de făcut și vă va da o formă perfectă. Puneți-l direct în apă, apoi, după câteva minute, deschideți-l cu un cuțit sau o foarfecă și tăiați-i capătul”, a explicat Jamie Oliver, potrivit Mirror.