Reteta traditionala: Mucenici moldovenesti
Pe data de 9 martie se sarbatoresc, in fiecare an, cei 40 de Mucenici. Cu aceasta ocazie, gospodinele se intrec in a prepara cele mai gustoase bucate traditionale. Mucenicii moldovenesti sunt un adevarat deliciu! Iata cum ii poti prepara!
Publicat: Joi, 08 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 05 Martie 2021, 19:28- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pe data de 9 martie se sarbatoresc, in fiecare an, cei 40 de Mucenici. Cu aceasta ocazie, gospodinele se intrec in a prepara cele mai gustoase bucate traditionale. Mucenicii moldovenesti sunt un adevarat deliciu! Iata cum ii poti prepara!
Ingrediente pentru reteta traditionala de Mucenici moldovenesti:
Pentru aluat:
- 1kg de faina;
- 3 oua;
- 4 linguri de miere;
- 0,5l de lapte;
- 50g de drojdie proaspata;
- 100g de unt dulce;
- sare;
- zahar vanilinat.
Pentru sirop:
- 2 linguri de zahar;
- 3-4 linguri de miere;
- apa;
- esenta de rom, dupa gust;
- zeama de lamaie;
- miez de nuca sau nuca de cocos deshidratata.
Mod de preparare pentru reteta traditionala de Mucenici moldovenesti:
1. Se amesteca ouale, laptele, mierea, zaharul, untul topit, drojdia si zaharul vanilinat, iar apoi se adauga faina si se framanta o coca care se lasa la dospit.
2. Dupa ce coca a crescut, se imparte in bucatele si se formeaza opturi, dupa preferinte. Se pun opturile intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit pana se rumenesc.
Pe aceeași temă3. Siropul se prepara la foc usor, amestecand toate ingredientele. Daca doriti sa fie mai dulce, puteti adauga mai multa miere.
4. Cand se scot mucenicii din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se insiropeaza si se presara nuca macinata sau de cocos pe deasupra.
Poftă bună!
FOTO: johnsanidopoulos.com