Reteta usoara: Broccoli cu pesmet de parmezan
Daca ai chef de o gustare rapida, usoara si sanatoasa, poti incerca aceasta reteta delicioasa!
Publicat: Joi, 03 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 19 Decembrie 2020, 16:30- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru reteta usoara Broccoli cu pesmet de parmezan:
- 25g de unt;
- 4 linguri ulei de masline;
- 50g de pesmet;
- sare de mare;
- piper negru;
- 1 lingura frunze de cimbru;
- 25g de parmezan ras;
- 700g de broccoli;
- ulei de masline;
- felii de lamaie.
Mod de preparare pentru reteta usoara Broccoli cu pesmet de parmezan:
1. Se incing 25g de unt si 4 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare. Atunci cand spuma dispare, se adauga 50g de pesmet proaspat din paine alba si se amesteca in mod constant pe flacara mare pana cand devine crocant si rumen. Se asezoneaza cu sare de mare si piper negru proaspat macinat si 1 lingura frunze de cimbru tocate. Se toarna amestecul intr-un vas si se lasa la racit, apoi se adauga 25g de parmezan ras.
2. Se pun 700g de broccoli intr-o cratita cu apa clocotita cu sare in asa fel incat apa de-abia sa il acopere. Se fierbe pana se inmoaie, cam 3-4 minute. Se scurge si se pune din nou in cratita, se stropeste cu ulei de masline, se asezoneaza si se reincalzeste, scuturandu-l usor. Se asaza pe un platou incalzit si se presara pesmetul de parmezan. Se orneaza cu felii de lamaie si se serveste imediat.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro