Reteta zilei: Aripioare picante cu sos de gorgonzola
Iata o reteta delicioasa pentru iubitorii de preparate condimentate. Aripioarele sunt ideale si pentru petreceri!
Publicat: Luni, 07 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 22 Decembrie 2020, 13:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Aripioare picante cu sos de gorgonzola:
- 4 linguri de unt;
- 5 linguri de sos Tabasco;
- 900g aripioare de pui;
- sare, piper;
- faina, pentru presarat;
- ulei de floarea-soarelui, pentru prajit;
- tulpini de telina Apio, pentru servit.
PENTRU SOSUL DE BRANZA
- 85g de branza gorgonzola, faramitata;
- 150ml de lapte batut;
- 150ml de smantana;
- 1 catel de usturoi, zdrobit;
- ¼ lingurita boia de ardei dulce.
Mod de preparare pentru reteta Aripioare picante cu sos de gorgonzola:
1. Se topesc incet, intr-o cratita medie, untul, sosul iute si otetul. Se rastoarna intr-un bol mare. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de branza cu un varf de sare. Se acopera si se lasa la rece.
2. Se indeparteaza varfurile aripioarelor si se taie fiecare aripioara in jumatate, din articulatie. Se rastoarna aripioarele intr-un bol. Se adauga sare si piper si suficienta faina incat sa se acopere bine fiecare aripioara.
3. Se incing patru linguri de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc aripioarele (daca nu ai o tigaie suficient de mare, prajeste-le in doua transe). Se prajesc amestecand frecvent, pana cand se fac bine si devin rumene pe toate partile. Cand sunt gata, se rastoarna peste sosul picant de unt si se amesteca bine. Se servesc pe un platou, cu extra topping de sos de unt, cu sosul de branza si tulpinile de telina Apio alaturi.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro