Reteta zilei: Carnaciori cu mustar si miere
O reteta tipic englezeasca, simplu de preparat si extrem de delicioasa. Tips: daca nu va plac carnaciorii, puteti folosi la fel de bine si bucatele de bacon. Pofta buna!
Publicat: Joi, 02 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 11 Februarie 2021, 20:18- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Carnaciori cu mustar si miere:
putin unt, pentru uns tava
18 carnaciori de porc
250g de rosii cherry mari, unele taiate in jumatati, altele lasate intregi
1 lingura de mustar cu boabe
1 lingura de miere
12 felii de franzela
6 oua
cateva fire de chives (cibulet), taiate cu foarfecele
Mod de preparare pentru reteta Carnaciori cu mustar si miere:
1. Se incinge cuptorul la 200˚ C/gaz 6. Se unge cu unt o tava mare sau 2 mai mici. Se pun carnaciorii si rosiile in tava. Se dau la cuptor timp de 15 minute, apoi se scot.
2. Se amesteca mustarul cu mierea, apoi se toarna peste carnaciori. Se adauga feliile de franzela in tava si se sparg ouale printre celelalte ingrediente. Se da tava din nou la cuptor timp de inca 6 minute sau pana cand sunt gata ouale. Se servesc cu fire de chives presarate deasupra.
Pofta buna!
Foto: Good Food