Cum prepari cel mai bun burger de post?
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune să încercăm o delicioasă rețetă de burgeri de post, pe bază de năut, fasole, mazăre, dar și alte ingrediente gustoase.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Noiembrie 2019, 12:48 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:54Perfectă pentru a ne asigura o masă din zi această rețetă de burgeri de post, dar și foarte gustoasă și sănătoasă!
Ingrediente pentru Rețeta Burger de post:
- 200 gr fasole roșie
- 200 gr fasole albă
- 200 gr mazăre
- 400 gr năut
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 50 gr roșii deshidratate
- 100 gr muguri de pin
- 2 mere
- 50 gr ardei iute
- 2 roșii
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 lămâie
- sare și piper
- chifle pentru burgeri
Rețeta Burgeri de post - Mod de preparare
Fasolea roșie cu cea albă, mazărea și năutul se pasează până rezultă o pastă. Se adaugă sare, piper, roșii deshiratate tocate mărunt, ceapa și pătrunjelul, tocate, se omogenizează și se formează burgerii care se dau la cuptor, pe hârtie de copt. Se lasă până se rumenesc, la foc mediu.
Merele și ardeii iuți se toacă mărunt și se fierb, pe foc, cu puțină apă, rezultând o dulceață care se asezonează, opțional, cu puțin zahăr.
Mugurii de pin se pisează în mojar și se amestecă cu zeama de lămâie, într-un sos delicios. Se asezonează cu sare și piper.
Chiflele se secționează, se ung cu dulceața de ardei cu mere și sosul din muguri de pin și se adaugă burgerul vegetal la mijloc.