Reteta zilei: Clatite cu spanac si ricotta
Clatitele cu spanac si branza ricotta sunt o reteta care se prepara simplu, in 45 de minute.
Publicat: Luni, 11 Iunie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 01 Ianuarie 2021, 19:35- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Clatite cu spanac si ricotta:
1 ceapa, taiata pe jumatate si feliata
unt
1 catel de usturoi, zdrobit
250g frunze de spanac, spalate
250g de ricotta
coaja rasa de la o lamaie
50g de parmezan ras
8 clatite
350g sos de tomate
Mod de preparare pentru reteta Clatite cu spanac si ricotta:
1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu puţin unt, pana se inmoaie si se caramelizeaza. Se adauga spanacul si usturoiul si se lasa pe foc pana se inmoaie spanacul. Se lasa la racit.
2. Se adauga peste spanac ricotta, coaja de lamaie si jumatate din parmezan si se asezoneaza. Se umplu cele 8 clătite cu umplutura obţinută şi se rulează.
3. Intr-o tava, se toarna o treime din sosul de tomate. Se asaza deasupra clatitele umplute. Se acopera cu restul sosului. Deasupra se presara parmezanul ramas. Se coc in cuptorul incins 25-30 de minute, pana se topeste branza si clatitele devin aurii.
Poftă bună!
Sursa: Godd Food
Foto: cakeandallie.com