Reteta zilei de post: Legume rumenite cu naut si sos de rosii
Iata o reteta delicioasa si foarte sanatoasa pe care o puteti prepara in zilele de post!
Publicat: Luni, 02 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 28 Decembrie 2020, 15:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta de post Legume rumenite cu naut si sos de rosii:
- 3 dovlecei, taiati mare;
- 1 vanata, taiata in betisoare groase;
- 3 catei de usturoi, tocati;
- 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si taiati bucati;
- 2 cartofi mari pentru copt, curatati de coaja si taiati bucati;
- 1 ceapa, tocata;
- 1 lingura seminte de coriandru;
- 4 linguri ulei de masline;
- 400g de rosii din conserva, tocate;
- 400g de naut din conserva, spalat si scurs;
- 1 legatura de coriandru, tocat grosier.
Mod de preparare pentru reteta de post Legume rumenite cu naut si sos de rosii:
1. Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 7. Se rastoarna toate legumele intr-o tava mare si se presara cu seminte de coriandru, o mare parte din cantitatea de ulei, sare si piper. Se aranjeaza totul pe un singur strat si se da la cuptor pentru 45 de minute, amestecand o data sau de doua ori pana cand legumele se rumenesc pe margini.
2. Se asaza tava pe ochiul aragazului la foc potrivit, apoi se adauga rosiile si nautul. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand cu grija. Se asezoneaza dupa gust, se stropeste cu ulei de masline si se presara deasupra frunzele de coriandru. Se asaza pe farfurii sau se serveste direct din tava cu paine.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro