Reteta zilei: Friptura cu sos barbacue
Aceasta friptura se prepara usor si este extrem de delicios.
Publicat: Marti, 28 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 15 Ianuarie 2021, 17:19- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Friptura cu sos barbacue:
- 4 antricoate de miel (sau de vita, daca preferati);
- 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mica pentru prajit;
- 1 ceapa, taiata marunt;
- 150ml ketchup de rosii;
- 3 linguri de sos Worcestershire;
- 2 linguri de zahar muscovado light;
- 2 linguri otet de vin rosu.
Mod de preparare pentru reteta Friptura cu sos barbacue:
1. Se asezoneaza antricoatele pe ambele parti si se ung cu putin ulei. Pentru sos, se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si se prajeste 5 minute pana se inmoaie si se caramelizeaza usor
2. Se adauga ingredientele ramase si se tin pe foc inca 5 minute. Antricoatele se tin pe gratar 3-4 minute pe fiecare parte, dupa gust. Se servesc cu sosul pregatit.
Poftă bună!
Recomandari A1
FOTO: goodfood.ro