Reteta zilei: Paste puttanesca
Pastele puttanesca se prepara foarte usor. Fileul de ansoa ii ofera o aroma deosebita.
Publicat: Joi, 24 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 29 Decembrie 2020, 16:22Ingrediente pentru reteta Paste puttanesca:
- 1 pachet de linguini;
- 1 conserva de rosii tocate;
- 3-4 catei de usturoi, taiati marunt;
- 1 mana de masline fara samburi;
- 4 fileuri de ansoa;
- 1 mana de capere;
- 1 lingurita de ardei iute uscat;
- 1 lingura de ulei de masline;
- sare, piper;
- patrunjel proaspat, tocat.
Mod de preparare pentru reteta Paste puttanesca:
1. Intr-o tigaie incapatoare se incinge uleiul de masline. Se adauga fileurile de ansoa, care se vor topi, dar isi vor lasa aroma.
2. Se adauga rosiile, usturoiul, maslinele, caperele, ardeiul iute si se lasa la fiert pe foc mediu.
3. Cand sosul mai scade, se adauga sarea (ai grija, caperele si fileurile de ansoa sunt deja foarte sarate), piperul, eventual si ardeiul iute ori usturoiul - daca vrei si mai multa aroma.
4. Se pune la fiert o oala cu apa sarata. Cand aceasta da in clocot, se adauga 300g de linguini si se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
5. Pastele se scurg, se adauga in sosul de rosii, se amesteca.
6. Se pot servi cu patrunjel proaspat presarat pe deasupra.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro