Reteta zilei: Spata de miel cu ansoa si rozmarin
Iata o noua varianta de a prepara friptura de Pasti. Ansoa ofera o aroma fina carnii de miel.
Publicat: Sambata, 14 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 28 Noiembrie 2020, 20:12Ingrediente pentru rețeta Spata de miel cu ansoa si rozmarin:
- frunzele de la 4 fire de rozmarin;
- 4 catei de usturoi striviti;
- 1 lingura de capere tocate fin;
- 3 fileuri de ansoa in ulei, scurse si tocate fin;
- 2 linguri ulei de masline;
- 2 lamai intregi;
- 1,5kg spata de miel, nedezosata;
- 2 cepe rosii, taiate in felii groase;
- 1 pahar mic de vin alb.
Mod de preparare pentru rețeta Spata de miel cu ansoa si rozmarin:
1. Se incinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se toaca fin rozmarinul, apoi se amesteca cu usturoiul, caperele, ansoa, uleiul de masline, coaja rasa si zeama de la o lamaie si se pun deoparte jumatatile de lamaie folosite. Se taie 3-4 fante pe suprafata carnii, apoi se freaca bine cu amestecul de rozmarin.
2. Se presara ceapa pe fundul unei tavi, se taie lamaia ramasa in jumatate, se storc sucurile in tava si se pun toate jumatatile de lamaie inauntru, alaturi de ceapa. Se pune mielul deasupra si se coace 1 ora.Se toarna vinul si se mai coace 3 ore, pana ce carnea devine foarte frageda. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se serveste, mai degraba rupta in bucati decat taiata de pe os, cu toate sucurile din tava.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro