Reteta zilei: Tarta de dovlecei cu parmezan
Daca doresti sa ai parte de un pranz delicios si sanatos, incearca aceasta reteta usoara!
Publicat: Marti, 21 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 01 Februarie 2021, 21:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Tarta de dovlecei cu parmezan:
- 1 pachet de 375g aluat frantuzesc din comert;
- 3 dovlecei, feliati subtire;
- 2 catei de usturoi, feliati;
- ulei de masline;
- 4 linguri de mascarpone;
- 50g de parmezan ras.
Mod de preparare pentru reteta Tarta de dovlecei cu parmezan:
1. Se incinge cuptorul la 180º C/gaz 6. Se desface aluatul pe o tava de copt si se modeleaza o margine de 2cm.
2. Se amesteca dovleceii cu usturoiul, uleiul de masline si condimente din belsug.
3. Se amesteca branza mascarpone cu jumatate din cantitatea de parmezan si se presara peste aluat, in perimetrul marginii trasate. Se aranjeaza dovleceii suprapusi, pe randuri. Se da la cuptor 15 minute, apoi se presara cu parmezan. Se mai lasa la copt 15-20 de minute.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro