S-a aflat care este cea mai sănătoasă legumă din lume. Cum să o consumi
Consumul de fructe și legume reprezintă o parte cheie în menținerea unui stil de viață sănătos.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 17 August 2023, 14:23 | Actualizat: Joi, 17 August 2023, 14:24- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu toate acestea, cele mai recente cercetări au demonstrat că o anumită legumă ar putea fi mai benefică decât altele, notează Express.co.uk.
Pe aceeași temăS-a aflat care este cea mai sănătoasă legumă din lume. Cum să o consumi
Un studiu publicat în jurnalul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) susține că năsturelul (Nasturtium officinale), care face parte din familia cruciferelor, este una dintre cele mai sănătoase legume din lume, pe care le poți consuma.
O echipă de la Universitatea William Paterson din New Jersey, SUA, a clasificat planta ca fiind una dintre cele 41 de alimente "puternice" pentru sănătate.
Pe aceeași temăScorurile au fost bazate pe cât de bogat în nutrienți era fiecare aliment, dar și pe potențialul lor de a proteja organismul împotriva bolilor cronice, precum cancerul și bolile de inimă. Astfel, năsturelul este bogat în antioxidanți și vitaminele K, C și A. De exemplu, conține un aport mai mare de vitamina A și potasiu decât salata obișnuită.
Alte crucifere se referă la broccoli, conopidă și varză.
Legumele crucifere conțin antioxidanți puternici care ajută la prevenirea deteriorării celulare care ar putea cauza cancer și alte boli.
Năsturelul poate fi adăugat în salate, sandvișuri sau smoothie-uri pentru un aport puternic de nutrienți.
Un alt articol publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică în 2007 a descoperit că consumul zilnic de năsturel avea potențialul de a reduce riscul de cancer.
În cadrul altui studiu, 60 de adulți au consumat 85 de grame de năsturel crud în fiecare zi timp de opt săptămâni. Rezultatele susțin teoria cum că consumul din această legumă poate fi legat de un risc redus de cancer prin scăderea deteriorării ADN-ului.
Alte fructe și legume definite ca alimente "puternice" de către CDC includ: varza chinezească, kale, varză de bruxelles, spanac, morcov, roșii, cartof dulce, lămâie.