Paște 2019. Cum îți pregătești casa de Paști în 7 pași simpli
Paste 2018 inseamna si pregătirile casei si curatenia generala pe care o fac romanii, pentru a primi lumina sarbatorii de Paste și oaspetii ce le vor trece pragul
Publicat: Vineri, 12 Aprilie 2019, 18:08 | Actualizat: Vineri, 12 Aprilie 2019, 18:09Paște 2019. Numărătoarea inversă până la marea Sărbătoare a Învierii a început. Anul acesta, sărbătorile pascale pică pe 29 aprilie, iar tu te afli pe ultima sută de metri. Iată cum îți pregătești casa de Paște în 7 pași simpli.
1. Start curățeniei generale!
Apucă-te de curățenie, după ce ți-ai făcut stocul de produse de curățat. Dacă nu ai avut timp să te ocupi ca la carte de curățenia generală, adică spălat covoarele, gresia, fainața, asigură-te că măcăr ștergi tot praful de pe mobilier și te descotorosești de lucrurile inutile adunate pe timpul iernii. O casă aerisită este o casă mai fericită!
2. Donează lucrurile de care nu mai ai nevoie
Odată cu acestă curățenie a casei și a grădinii, dacă locuiești la curte, sigur vei descoperi haine, obiecte de decor sau chiar electrocasnice de care nu mai ai nevoie și pe care le poți dona. Astfel, vei face români fericiți în prag de Paște... și încă o faptă bună, adunată în Cartea Vieții.
3. Alege decorațiunile de Paști
Tradiționalele decorațiuni de Paști sunt foarte importante. Dacă nu ai timp să confecționezi tu ouă, iepurași și ghirlande de Paști, le poți cumpăra. În această perioadă, există foarte multe magazine și târguri de sezon de unde să-ți faci plinul, cu prețuri mici. Dacă preferi să mergi pe tredul natural, la capitolul decorațiuni intră și florile. Buchete de flori de primăvară, precum ghiocei, violetel, lalele, frezii, sau zambile îți vor parfuma casa.
4. Alege meniul de Paște
Meniul de Paște este cheia unor sărbători frumoase. Familia, prietenii vor fi încântați să vadă că te-ai străduit ca masa de Paști să fie una bogată. Iar dacă îți mai vine și soacra în vizită... apăi tre` să faci puțin pe ”Bubulina Gospodina! :)) Prin urmare, în ce privește meniul, e bine să optezi pentru tradițional: pasca, cozonac, drob, friptură, ciorba de miel, ouă încondeiate etc. Sau măcar o parte dintre ele. ... Nu uita de salate și fructe, carnea de miel se digeră greu dacă nu este combinată cu multă verdeață.
4. Sună-ți invitații pentru masa de Paște
O casă pregătită de Paști este una curată și primitoare. Sună-i din timp pe toți cei pe care îi dorești să ai alături la Sfânta Cină de Paști.
5. Pregătește o listă de cadouri
Iepurașul trebuie să-și facă datoria și anul acesta. De aceea, este bine să ai pregătită lista de cadouri pentru cei dragi și să purcezi... la cumpărături. Nu te avânta la lucruri scumpe, întotdeauna gestul contează!
6. Alege-ți ținuta de Paști, dar cumpără ceva nou și pentru casă
Dupa ce ai fost Bubulina Gospodina în toată această perioadă, se cade să te gândești și la propria-ți ținută. Tradiția cere purtarea roșului, așadar alege măcar una dintre piesele vestimentare de această culoare. Nu uita că și casa ta trebuie înnoită de Paște: poți cumpăra un tablou nou sau pur și simplu ustensile de bucătărie noi, cu siguranță e mereu nevoie de ele.
7. Cheamă preotul pentru sfințirea casei de Paște
După ce ai terminat curățenia generală, credința ortodoxă spune că ea trebuie sfințită de preot înainte de Paște. Slujba consta în sfintirea apei, stropirea cu aghiasma a tuturor celor prezenți și a tuturor camerelor, precum și rostirea unor rugăciuni pentru ocrotirea și binele casei și pentru sanatate. Dacă nu poți chema preotul acasă pentru sfeștanie, e bine să știi că sfințirea casei se poate săvârși și în Biserică.
Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Odată respectați pașii de mai sus... nu ne rămâne decât să vă urăm...Paște 2019 Fericit! | Lumină din lumină în România și în lume | Antena 1 și a1.ro