Antena

Neatza cu Răzvan și Dani, 6 iulie. Cele mai importante lucruri de știut dacă vrei să îți deschizi un restaurant în anul 2023

În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din data de 6 iulie 2023, Dani Oțil, alături de invitatul său, Sorin Barbu, a întreținut rubrica specială despre bani și business. Iată ce sfaturi utile a împărtășit antreprenorul din domeniul HoReCa pentru cei care își doresc să dețină un restaurant în anul 2023!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 11 Iulie 2023, 16:08 | Actualizat: Miercuri, 12 Iulie 2023, 11:02
Galerie de imagini
Neatza cu Răzvan și Dani, 6 iulie. Cele mai importante lucruri de știut dacă vrei să îți deschizi un restaurant în anul 2023
Antena 1

În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din data de 6 iulie 2023, matinalul Dani Oțil l-a invitat pe Sorin Barbu, un antreprenor din domeniul HoReCa, pentru a discuta despre tendințele și obiceiurile românilor în ceea ce privește consumul și mersul în restaurante.

Momentul a avut loc în contextul lansării recente a Mastercard Premium Collection, primul program de cashback automat al companiei dedicat exclusiv posesorilor de carduri Premium din România, cu acces la o selecție variată de parteneri din care face parte și restaurantul La Finca by Alioli.

Pe aceeași temă

Care e obiceiul de consum al românilor în anul 2023. Experiența în restaurant sau home delivery?

Pentru început, Dani Oțil l-a întrebat pe Sorin Barbu dacă a simțit vreo schimbare în restaurantele sale, în ceea ce privește consumul clienților, odată cu pandemia. Acesta a oferit următorul răspuns:

„Da, a fost o creștere extraordinară pe tot ceea ce înseamnă livrarea la domiciliu, mai ales pe produsele de pește și fructe de mare.”

Întrebat care e profilul consumatorului care îi calcă restaurantele, Sorin Barbu a observat că, în ultima vreme, pentru români contează extrem de tare și ce se întâmplă în farfurie, nu doar gustul:

„În ultimul timp, experiența la masă contează foarte mult. De exemplu, avem un meniu foarte mare de ginuri. Experiența de a face un preparat în fața unui client îl ajută să descopere lucruri noi. Când văd lucrurile pregătite afară, parcă vor să guste. Până la urmă poți mânca și acasă, doar că tu ai venit la restaurant pentru experiență, ca să te bucuri.”, a explicat Sorin Barbu, proprietar al mai multor restaurante.

Întrebat la ce se uită atunci când începe un business nou, dar și care crede că sunt tendințele viitoare pe piața restaurantelor, Sorin Barbu a explicat că cel mai important lucru atunci când ești la început de drum este să ai o poveste și un produs specific:

„Eu merg și văd târguri de mâncare specifice unei zone. Materia primă pe care trebuie să o aduc, o aduc din zone specifice și îmi doresc foarte mult ca experiența omului care a fost în vizită și și-a petrecut o vacanță undeva, să o aibă și la restaurant. Adică mă gândesc ce și-ar dori un consumator într-un an, doi sau trei.”, a dezvăluit Sorin Barbu în ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 6 iulie 2023.

„Din păcate, cred că o să urmeze o perioadă în care meniul de prânz o să fie preponderent. (...) Inflația cred că o să își spună și ea cuvântul. În plus, dacă n-ai o poveste și n-ai un produs care să fie la fel ca locul în care se face, nu ai nicio șansă. Nu o să fie greu, ci o să fie extrem de greu.”, a completat invitatul special al matinalilor de la Antena 1.

Recomandari A1
Pe aceeași temă

Descriere Sorin Barbu:

La vârsta de 24 de ani, Sorin Barbu a luat decizia de a pleca în Spania, fără un plan prestabilit. Acolo, timp de șapte ani, a acumulat experiență în industria ospitalității, parcurgând toate etapele, de la spălatul vaselor, la însușirea artei gastronomiei și culturii spaniole, devenind, într-un timp relativ scurt, bucătar. Încă de atunci visa să își deschidă un restaurant în România, așa că, în 2010, acesta s-a întors acasă pentru a împărtăși românilor din cultura gastronomică spaniolă, deschizând un mic restaurant spaniol pe strada Popa Tatu. Prin multă muncă și sacrificii, a dezvoltat, împreună cu tatăl și sora sa, Grupul Alioli, sub umbrela căruia activează în prezent trei restaurante cu specific spaniol, patru pescării și, mai nou, o jamonerie.

Despre Mastercard Premium Collection:

Mastercard Premium Collection este primul program Mastercard de cashback automat, dedicat segmentului Premium din România, care conectează posesorii de carduri la o rețea națională de peste 50 de parteneri dintr-o gamă variată de domenii. La Finca by Alioli, Mamizza și M60, Le Bistrot Français, Zăganu, TEILOR, Nike, Sabon, FREYWILLE și Max Mara sunt doar o parte dintre partenerii atent selectați, dintr-o varietate de domenii și arii de interes pentru consumatorii local: de la fashion, beauty și bijuterii la delicii culinare & restaurante, precum și home & deco.

Pentru a beneficia de 10% cashback din nota de plată din restaurant, când fac o plată La Finca by Alioli, posesorii de carduri Mastercard Premium Gold, Platinum, World și World Elite, destinate persoanelor fizice și emise în România, au de parcurs următorii pași:

Simplu atât pentru client, cât și pentru partener! Deținătorii de carduri Premium pot înrola în Mastercard Premium Collection oricâte carduri eligibile își doresc și vor primi banii înapoi pe cardul cu care au efectuat plata.

Whatsapp LinkedIn
neatza cu răzvan și dani ediția din 6 iulie 2023
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. HARTA: prezenţa pe judeţe. Peste 26% dintre români au votat până la ora 14:00
Citește și
Pe ce aplicații de pe telefon stă Ramona Olaru cel mai des și ce face ca să rămână mereu conectată...
La ce trucuri apelează Cuza și Florin Ristei când rămân fără internet și semnal bun la telefon în...
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din...
Daliana Răducan, dezvăluiri despre începutul relației cu Răzvan Simion. Ce spune despre aparițiile...
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste