Aripioare în sos de soia și barbeque. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend, 12 decembrie 2021
În ediția din 12 decembrie 2021 de la Neatza de weekend, una dintre rețetele zilei preparată de chef Nicolai Tand a fost o delicioasă rețetă de aripioare în sos de soia și barbeque.
Publicat: Luni, 13 Decembrie 2021, 12:05 | Actualizat: Duminica, 04 Septembrie 2022, 09:24- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă a fost duminică, în platoul de la Neatza de weekend, bucătarii emisiunii, chef Nicolai Tand și Cătălin Rizea au creat un adevărat răsfăț culinar pentru colegii de platou. Una dintre rețetele preparate de Chef Nicolai Tand a fost o rețetă de aripioare în sos de soia și barbeque.
Pe lângă rețeta de aripioare, Nicolai Tand a mai preparat o rețetă de pe Tick Tock, la sugestia lui Cuza, unul dintre îndrăgiții matinali. Este vorba de rețeta de chifle cu umplutură de pizza, foarte delicioasă și ușor de preparat.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o rețetă de aripioare cu gust dulce-picant.
Pe aceeași temăAripioare în sos de soia și barbeque - Ingrediente
- 1 kg aripioare
- sare și piper
- boia de ardei
- 2-3 linguri de ulei
- Pentru sos:
- 2-3 linguri cu sos de soia
- 2-3 linguri cu sos barbeque
- 1 lingură ulei de susan
- semințe de susan
- 1 linguriță cu oțet
- 2 lingurițe cu zahăr
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
Rețetă de aripioare în sos de soia și barbeque - Mod de preparare
Mai întâi se asezonează aripioarele cu sare și piper, dar și cu puțină boia de ardei și se lasă la odihnit 10-15 minute.
Apoi se rumenesc aripioarele întigaia cu ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Când sunt bine rumenite, se transferă în alt vas și se păstrează la loc cald.
În tigaia în care s-au rumenit aripioarele se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt și usturoiul curățat și tocat mărunt. Se amestecă bine până când sunt bine pătrunse ingredientele. Se adaugă zahărul și se caramelizează ceapa, apoi se stinge cu oțet. Se mai amestecă ingredientele pentru câteva secunde, apoi se adaugă, pe rând: sosul de soia, sosul barbeque, semințele de susan și uleiul de susan.
Când toate aceste ingrediente și-au degajat aromele în sos, se adaugă și aripioarele. Se amestecă aripioarele cu sosul dulce-picant și se mai prepară împreună pentru 2-3 minute.
Separat, Chef Nicolai Tand a preparat și o salată de varză cu care se servesc delicioasele aripioare. Puteți, însă, prepara și o garnitură de orez, un piure de cartofi, sau ce preferați.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de aripioare în sos de soia și barbeque, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus..