Ce să faci ca să ai semnal mereu la telefon! Metodele simple, dar eficiente, care te ajută să folosești oriunde telefonul mobil
Uneori e nevoie de câteva trucuri pentru a avea semnal bun la telefon în România. Iată ce e de făcut!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 12 Octombrie 2024, 17:32 | Actualizat: Sambata, 12 Octombrie 2024, 18:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Fie că este vorba despre alegerea unui operator de încredere, utilizarea unor dispozitive speciale, sau pur și simplu optimizarea setărilor telefonului tău, există multe metode prin care poți îmbunătăți calitatea semnalului și să rămâi conectat oriunde te-ai afla.
Ce să faci ca să ai semnal mereu la telefon! Metodele simple, dar eficiente, care te ajută să folosești oriunde telefonul mobil
Asigurarea unui semnal bun la telefon, indiferent de locație în România, poate fi o provocare, dar există mai multe strategii și trucuri care te pot ajuta să îmbunătățești calitatea semnalului. Iată câteva sugestii utile:
Utilizează un amplificator de semnal
Aceste dispozitive captează semnalul mobil existent și îl amplifică, oferind o acoperire mai bună în interiorul clădirilor sau în zonele cu semnal slab. Asigură-te că achiziționezi un amplificator compatibil cu rețeaua ta.
Atenție să că îl instalezi corect. Amplificatorul trebuie să fie pus într-o zonă cu semnal bun, pentru a capta semnalul necesar.
Atenție la poziționare
În interiorul clădirilor, evită locurile cu multe obstacole (pereți groși, feronerie metalică) care pot bloca semnalul. Caută locuri aproape de feronerie sau feronerie din sticlă. De exemplu, mergi aproape de feronerie sau feronerie din sticlă pentru a obține un semnal mai bun.
Pe aceeași temăAlege un operator cu acoperire bună
Înainte de a alege un operator, verifică hărțile de acoperire ale rețelelor mobile din România pentru a vedea care are cea mai bună acoperire în zona ta sau în zonele în care călătorești frecvent.
DIGI deține în România cea mai extinsă și modernă rețea, datorită investițiilor permanente majore în infrastructurile de fibra optică și mobilă.
Dacă nu vrei să renunți la operatorul tău, dar ai probleme cu semnalul, ia în considerare o cartelă SIM de la un alt operator care are o acoperire mai bună în acele zone. Verifică oferta DIGI pentru abonamente de la 2 euro pe lună, cu internet nelimitat.
Optimizează setările telefonului
Uneori, repornirea telefonului poate ajuta la restabilirea conexiunii la rețea. De asemenea, asigură-te că ai instalat cele mai recente actualizări de software, deoarece acestea pot îmbunătăți performanța rețelei.
Mai există încă un truc: mergi la setările de rețea și schimbă între modurile de rețea 3G, 4G sau 5G pentru a vedea care oferă cel mai bun semnal în zona ta.
Verifică rețelele în zonele rurale
Există aplicații (de exemplu, OpenSignal, Network Signal Info) care îți pot arăta puterea semnalului și rețelele disponibile în zona ta. Acestea te pot ajuta să identifici cele mai bune locuri pentru semnal.
Investește într-un telefon performant
Unele telefoane au antene mai bune și capabilități mai avansate de captare a semnalului. Dacă ai probleme constante cu semnalul, ar putea fi momentul să investești într-un telefon nou, cu specificații mai bune.
Evită utilizarea telefonului în anumite condiții
Furtunile, ploile sau zăpada pot afecta calitatea semnalului. În astfel de cazuri, încearcă să aștepți îmbunătățirea vremii pentru a efectua apeluri importante.
În zonele montane sau rurale sau cele izolate, semnalul poate fi mai slab. În aceste cazuri, e bine să te asiguri că ai un plan de rezervă, un telefon fix, un GPS sau o altă cartelă mobilă.
Pe aceeași temă