Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022
În ediția din 16 februarie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare foarte gustoase printre care și o rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022
Publicat: Miercuri, 16 Februarie 2022, 18:35 | Actualizat: Miercuri, 16 Februarie 2022, 20:39Una dintre minunatele rețete preparate de chef Nicolai Tand la Super Neatza, în ediția din 16 februarie 2022, a fost o interesantă rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Interesantă este compoziția în care se răsfață crenvurștii, preparată din mălai cu făină de grâu, ouă, lapte și sana, dar și puțin parmezan. Iar crusta este din fulgi de porumb, foarte gustoasă și crunchy.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi reșeta și a-i răsfăța pe cei dragi cu asemenea preparate.
Rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb - Ingrediente
- 500 gr crenvurști
- 250 gr fulgi de porumb
- 250 ml lapte
- 250 gr sana
- 200 gr făină de porumb( mălai)
- 1oo gr făină de grâu
- 1 ou mare
- 30 ml ulei
- sare și piper
- 2 gr bicarbonat de sodiu
- 50 gr parmezan răzuit
- ulei pentru prăjit
Rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb - Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei de față este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, compoziția prin care se vor trece crenvurștii înainte de prăjire este una specială.
Se începe cu prepararea amestecului de ingrediente în care se vor răsfăța crenvurștii.
În recipientul unui blender, sau al unui mixer, se adaugă un ou, uleiul, laptele și sana. Se amestecă bine ingredientele până când se obține o compoziție omogenă.
Apoi, se adaugă mălaiul, sarea și piperul și se lasă compoziția la odihnit aproximativ 30 de minute. În acest interval de timp mălaiul se va hidrata și ne vom da seama ce cantyitate de făină mai trebuie adăugată pentru a obține o textură necursivă, care să stea pe crenvurști.
Așadar, adăugăm făina și parmezanul răzuit și amestecăm din nou compoziția.
Punem o tigaie cu ulei la încins. Într-un bol, sfărâmăm fulgii de porumb. Înfigem țepușe de frigărui în crenvurști, îi trecem prin compoziția din amestecul de ingrediente astfel încât să se glazureze uniform pe toate părțile. Apoi îi tăvălim prin fulgii de porumb și îi scufundăm în uleiul încins. Îi rumenim frumos pe toate părțile și îi scoatem pe platouri cu prosoape de hârtie absorbante.
Îi servim cu sos de muștar și ketchup, sau cu diferite sosuri picante.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Nicolai Tand în ediția din din 16 februarie 2022 a îndrăgitului matinal Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.