Curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 30 mai 2022
În ediția din 30 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a pregătit o delicioasă rețetă de curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi, servit cu o garnitură din ardei capia pane.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 30 Mai 2022, 13:24 | Actualizat: Vineri, 02 Decembrie 2022, 10:31Foarte interesantă rețeta de curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi preparată de chef Radu Darie în ediția din 30 mai 2022, a matinalului Super Neatza! ”Crcanul este mult mai sănătos decât puiul. Astăzi voi pregăti un curcan umplut cu pere caramelizate, smântână și halloumi. Il vom face ruladă”, a spus bucătarul din această ediție.
Pe lângă rulada de curcan, Radu Darie a mai preparat și o garnitură, la fel de interesantă din ardei capia copți și rulați într-o crustă de pesmet cu multe alte ingrediente, apoi dați la cuptor. Puteți prepara și voi această delicioasă rețetă, pentru a-i surprinde pe cei dragi la una dintre mesele principale ale zilei. Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, explicat de bucătarul îndrăgitului matinal.
Pe aceeași temăCurcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi - Ingrediente
- Pentru prepararea ruladei de curcan:
- pieptul de la un curcan
- sare și piper
- puțin ulei
- Pentru sosul de pere caramelizate:
- pere
- unt
- zahăr brun
- smântână
- un praf de sare
- brânză halloumi
- ulei de măsline
- nuci
- verdeață
- Pentru garnitură de ardei capia:
- ardei capia
- pesmet
- anșoa
- pătrunjel
- unt
- roșii deshidratate
- ouă
- brânză halloumi
- roșii cherry
Curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea pieptului de curcan care se feliază mai subțire, se bate ușor cu ciocanul de șnițele, se condimentează cu sare și piper și se dă la rece, acoperit cu o folie de prospețime, până când se pregătește umplutura.
Pe aceeași temăCum se prepară sosul de pere caramelizate
Se feliază câteva pere, apoi se curăță de cotoare și de coajă și se taie în cuburi. Se caramelizează 2-3 linguri de zahăr brun cu 25 gr de unt și se adaugă cuburile de pere. Apoi se adaugă 200 ml de smântână lichidă și se fierb perele pentru câteva minute. Se asezonează cu sare și piper.
Între timp, se taie și brânza halloumi în bucăți dreptunghiulare care se trag la tigaie în puțin ulei de măsline.
Nucile se trag la tigaie și se toacă mai mărunt, iar verdeața se spală și se toacă.
Se coate pieptul de curcan de la rece, se așază peste el soul de pere caramelizate, nucile, verdeața tocată și bucățile de halloumi trase la tigaie și se rulează.
Pe aceeași temăRulada obținută se rumenește mai întâi la tigaie, până când este bine sigilată pe toate părțile. Apoi se prepară la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.
Pe aceeași temăCum se prepară garnitura de ardei capia
Ardeii capia se coc la cuptor în modul clasic, apoi se curăță. Fiecare ardei se taie în 2-3 bucăți.
Pesmetul se amestecă cu roșii deshidratate, anșoa, verdeață și puțin unt și cu ajutorul unui blender se transformă într-o compoziție ca de crumble.
Fiecare bucată de ardei se trece prin ouă amestecate cu sare și piper, apoi prin crusta rezultată mai sus și se rulează. Se așază rulourile de ardei într-o tavă de cuptor. Deasupra se presară compoziția de crumble și roșii cherry tăiate în cuburi. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de curcan umplut cu sos de pere caramelizate și halloumi, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 24 mai 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.