Idei de sandvișuri pentru a sărbători ziua internațională a sandvișurilor
De ziua internațională a sandvișurilor, Călin Țînțărean, manager bistro, ne prezintă, intervievat de Mădălina Vasile la Neatza cu Răzvan și Dani, ce idei de sandvișuri merită să încercăm.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 03 Noiembrie 2020, 10:23 | Actualizat: Marti, 03 Noiembrie 2020, 11:18- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Fiecare dintre noi a pregătit de-a lungul timpului diverse sandvișuri pentru pachetele de a doua zi, clasicele sandvișuri cu care ne-au obișnuit părinții încă de la grădiniță.
Dar cum toate lucrurile evoluează, odată cu tehnologia, nici sandvișurile nu mai sunt cum le știam și putem opta pentru o multitudine de sortimente simple, sau complexe, după pofta inimii..
Mădălina Vasile, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Călin Țînțărean, manager bistro, ne oferă câteva idei de sandvișuri, din bucătăriile internaționale, pe care le putem comanda în acel bistro, dar pe care le putem pregăti și noi acasă.
Prima idee de sandviș pornește de la sandvișul clasic preparat din felii de pâine cu șuncă și cașcaval. Însă, pentru a-l îmbunătăți atât ca gust cât și ca aspect, avem nevoie de o altfel de pâine, una franțuzească cu miez colorat cu cerneală de sepie. În interior putem adăuga salată verde, felii de brânză ementaler, șuncă de praga și o maioneză preparată în casă.
A doua idee de sandviș vine din bucătăria coreeană, un fel de burger, dar cu alte ingrediente decât cel clasic. pentru acesta se folosesc chifle negre, preparate tot cu cerneală de sepie. la interior se pot pune cartofi prășiți, felii de roșii, cașcaval și ceva carne preparată pane.
Cel mai apreciat dintre sandvișuri rămâne sandvișul franțuzesc Croque Madame. Acesta se prepară din felii de pâine toast, iar la interior tartinate cu sos bechamel aromatizat cu nucșoară. peste sos se pot pune felii de cașcaval și de șuncă presată, iar deasupra sandișului, ingredientul care-i dă savoarea și aspectul deosebit, un ou ochi moale, care atunci când este secționat va glazura într-un mod savuros restul ingredientelor.
Călin Țînțărean ne oferă și istoria acestui sandviș despre care puteți afla accesând videoclipul de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.