Mousse de ciocolată albă. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 ianuarie 2022
În ediția din 12 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat o delicioasă rețetă de desert, un mousse de ciocolată albă.
Publicat: Miercuri, 12 Ianuarie 2022, 17:43 | Actualizat: Luni, 08 Mai 2023, 08:31Deja se știe, la ”Super Neatza” se gătește bine în fiecare ediție a îndrăgitului matinal. În ediția din 12 ianuarie 2022 a îndrăgitului matinal, Chef Nicolai Tand a început cu desertul care necesită un timp de relaxare la rece înainte de a fi savurat. Desertul zilei a fost un minunat mousse de ciocolată albă, foarte fin și aerat, dar și foarte aromat. Este un desert fără zahăr adăugat, întrucât ciocolata albă este foarte dulce.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un astef de desert fin cu gust divin, cu care să-i răsfățați pe cei dragi.
Pe aceeași temăMousse de ciocolată albă - Ingrediente
- 400 gr ciocolată albă cu alune de pădure
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr frișcă bătută
- 20 gr foi de gelatină
- sucul de la 1 lime
- coaja de la 1 lime, răzuită fin
Mousse de ciocolată albă - Mod de preparare
Modul de preparare al deliciosului desert este foarte simplu și nu necesită nici timp îndelungat. Însă, necesită un timp mai mare de așteptare până când va fi savurat. Însă, rezultatul final merită din plin așteptarea.
Pe aceeași temăRețeta este ușor asemănătoare cu rețeta de mousse de ciocolată neagră, preparată anterior tot de chef Nicolai Tand. Însă lipsește untul, pentru că ciocolata albă are un procent mai mare de grăsime și nu mai necesită adaos de unt. Nici ouă nu a mai folosit de data aceasta pentru că a folosit mai multă smântână pentru frișcă și gelatină.
Se pun cele cei 300 ml de smântână pentru frișcă într-o cratiță, la foc de intensitate mică. Se lasă să se încălzească până aproape de punctul de fierbere, apoi se stinge focul. Ciocolata se rupe mărunt și se îndepărtează alunele din ea. Se adaugă bucățile de ciocolată în smântâna lichidă și se amestecă intens până când acestea se topesc și rezultă o compoziție omogenă. Alunele se macină și se adaugă în compoziția de ciocolată. Se adaugă și coajă de lime răzuită foarte fin. Puteți renunța la alune dacă doriți un mousse simplu, sau puteți folosi alunele pentru decor. Se lasă compoziția de cioclată la răcit.
Între timp, se pune gelatina la hidratat în apă rece.
Când compoziția de ciocolată albă este răcită se introduce mixerul în ea și se procesează până când capătă cremozitate, ca și la rețeta de ganache de ciocolată.
Apoi se adaugă frișca bătută și se omogenizează compoziția pentru mousse de ciocolată albă. Se distribuie uniform în boluri și pahare de servire și se pune la rece pentru cel puțin o oră.
Pe aceeași temăGelatina hidratată se scurge și se diluează în suc de lime îndulcit cu foarte puțin zahăr. Se întinde pe o hârtie de copt și se lasă la închegat. Cu aceasta se va decora desertul pentru un gust fresh. Se mai decorează și cu frunze de mentă, pentru un plus de aromă și culoare.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de mousse de ciocolată albă, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din emisiune, accesați materialul video de mai sus.
Descoperă și o rețetă delicioasă de tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Chiar dacă este mai mult de muncă la un astfel de tort, rezultatul final merită orice efort.