Pate de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și mere coapte, rețeta lui Vlăduț la Super Neatza din 2 decembrie 2021
În ediția din 2 decembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, iscusitul bucătar al emisiunii, a preparat o delicioasă rețetă de pate de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și mere coapte. Pentru servire a mai preparat crocănțele din aluat de pâine cu cărbune și praz umplut cu bacon și cașcaval.
Publicat: Joi, 02 Decembrie 2021, 16:12 | Actualizat: Luni, 03 Aprilie 2023, 10:29Așa cum ne-a obișnuit an de an, Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza prepară în ajunul sărbătorilor o rețetă de pate de pește afumat, însă de fiecare dată altfel. În ediția din 2 decembrie 2021, a matinalului Super Neatza, Vlăduț a preparat o delicioasă rețetă de pate de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și mere coapte. Și nu s-a oprit aici, a mai preparat și crocănțele din aluat de pâine cu cărbune activ și praz umplut cu bacon și cașcaval, preparate care au mers de minune cu pateul de păstrăv.
”Este o rețetă pe care o prepar în fiecare an, însă cu îmbunătățiri, pentru că întotdeauna am ingrediente foarte atent alese. La final, voi decora totul cu fistic prăjit”, a spus bucătarul emisiunii. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa preparate pline de savoare și culoare.
Pe aceeași temăPate de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și mere coapte - Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este puțin mai mare, ingredientele folosite sunt foarte simple și accesibile turturor. Se pot achiziționa dintr-un singur drum la piață.
Ingrediente pentru pate de păstrăv:
- 500 gr file de păstrăv afumat
- 250 gr masc
- 250 gr sgfeclă murată
- 2-3 linguri de pastă de hrean
- mix de alune caju cu arahide și nuci pecan
- smochine confiate și stafide
- 3 mere coapte
- fistic prăjit, pentru decor
Ingrediente pentru praz umplut:
- 2 fire de praz
- sare și piper
- ulei de măsline
- cubulețe de bacon
- cașcaval răzuit
- castraveciori murați
În plus:
- aluat de pâine cu cărbune activ
Pate de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și mere coapte - Mod de preparare
Pentru aluatul de pâine cu cărbune activ, Vlăduț a prezengtat rețeta anterior, în mai multe emisiuni ale matinalului - vedeți rețeta aici.
Preparare pate de păstrăv afumat
În primul rând se pun merele la copt, la 200 de grade pentru 15 minute. Apoi se lasă la răcit, se curăță și se toacă în cuburi.
Pe aceeași temăMascarponele se amestecă într-un bol cu pasta de hrean. Se adaugă smochinele tocate în bucăți mai mici, apoi sfecla murată și dată pe răzătoare. Se amestecă ingredientele și se completează cu mixul de oleaginoase, tocate mai mărunt, dar și cu cuburile de mere coapte.
Pateul de păstrăv rezultat se pune la rece pentru 1-2 ore, astfel încât să se întrepătrundă bine toate aromele. Apoi se decorează cu fistic copt și tocat mărunt.
Preparare praz umplut
Pentru preparare prazului umplut, mai întâi se taie firele de praz în bucăți mici, apoi fiecare bucată se crestează transversal, răsfirând ușor foile ca filele unei cărți. Se presară cu sare și piper și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se așază bucățile de praz într-o tavă, se presară printre foi cuburi de bacon și cașcaval răzuit și de dau la cuptoe pentru 10-12 minute.
Prazul umplut se decorează cu felii de castraveți murați.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de pate de păstrăv afumat cu sfeclă roșie și mere coapte, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.