Rețetă de rață pe varză, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de rață pe varză, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
Publicat: Joi, 06 Mai 2021, 14:21 | Actualizat: Joi, 06 Mai 2021, 19:09Pentru că au apărut pe piață varza românească și roșiile românești, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit o rețetă de rață pe varză cu felii de bacon crocante, plină de savoare și culoare.
Rețeta nu necesită multe ingrediente, este simplă și se prepară rapid și ușor. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu așa preparat gustos.
Rețetă de rață pe varză - Ingrediente
- 2 verze noi, românești
- 350 gr roșii românești
- 1-2 cepe
- 1 ardei gras, roșu
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 350 gr bacon feliat subțire
- pieptul de la o rață
- grăsime de rață
- 1 lingură ulei
- sare și piper
Rețetă de rață pe varză - Mod de preparare
Mai întâi se pregătește pieptul de rață. Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, se freacă cu sare și se așază în tigaia rece, cu piele în jos. Se rumenește la tigaie pentru 3 minute, apoi se întoarce pe cealaltă parte, și se mai rumenește pentru 2 minute.Se continuă prepararea pieptului de rață la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp, se curăță și se toacă ceapa și ardeiul gras. Se toacă și varza, dar mai grosier, nu fideluță și se freacă cu puțină sare și piper, proaspăt măcinate.
Pe aceeași temăSe topește untură de rață în puțin ulei și se călesc în aceasta ceapa cu ardeiul gras. Se adaugă varza tocată și roșiile curățate și feliate. Se lasă varza la preparat până este pătrunsă, agitând din când în când vasul.
Feliile de bacon se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ele se așază altă hârtiie de copt și altă tavă. Se dau la cuptor pentru 10 minute, până se rumenesc. Așezate astfel între două tăvi cu hârtie de copt, își păstrează forma fără a se încreți.
Când varza călită este gata, se adaugă mărarul verde și pătrunjelul verde, tocate mărunt.
Se servește varza cu piept de rață porționat și feliile crocante de bacon.
Dacă te numeri printre iubitorii de sarmale tradiționale, îți oferim o rețetă de sarmale de post umplute cu ciuperci și orez, perfectă pentru perioadele de post și nu numai.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de rață pe varză, dar și pentru nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.