Rețetă de tort pentru micul dejun sau tort aperitiv, preparată de Oana Trifu la Neatza cu Răzvan și Dani
Dacă ești în căutarea unui aperitiv delicios și spectaculos, îți oferim o rețeta de tort pentru micul dejun sau tort aperitiv, preparată de Oana Trifu la Neatza cu Răzvan și Dani.
Publicat: Marti, 04 Mai 2021, 14:05 | Actualizat: Luni, 24 Ianuarie 2022, 09:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de tort pentru micul dejun sau tort aperitiv, absolut fabuloasă și spectaculoasă.
Este un tort sărat din trei straturi având ca bază felii de pâine toast cu cereale și cu maia. Straturile dintre feliile de pâine sunt pe cât de simple, pe atât de delicioase.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi așa torta aperitiv delicios și foarte apetisant.
Pe aceeași temăRețetă de tort pentru micul dejun sau tort aperitiv - Ingrediente:
Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, cu toții le avem în frigider, sau în cămară. Și pentru că tot au fost Sărbătorile Pascale și ați rămas cu câteva ouă roșii neconsumate, este o modalitate de a le folosi la acest tort.
Pentru bază:
- felii de pâine toast de cereale, cu maia
Pentru primul strat:
- 2 ouă fierte
- 2 linguri de maioneză
- câteva măsline verzi
Pentru al doilea strat:
- 1 dovlecel
- 2 linguri de maioneză
- 1/ 2 legătură de mărar verde
Pentru al treilea strat:
- 300 gr cremă de brânză
- 1/2 legătură de mărar verde
Pentru decor:
- germeni de broccoli
- 1 ou fiert
- 1-2 ridichi roșii
- castravete
Rețetă de tort pentru micul dejun sau tort aperitiv - Mod de preparare
Pregătește o formă de tort cu pereții detașabili și diametrul de 24 cm. O poți tapeta cu hârtie de copt pentru a scoate tortul mai ușor din ea.
Cum se pregătesc cele trei umpluturi pentru tortul sandviș.
Pentru primul strat, curăță ouăle fierte și răzuiește-le într-un bol încăpator. Adaugă peste ele maioneza. Îndepărtează sâmburii de la măsline și toacă-le mai mărunt. Adaugă măslinele tocate în bolul cu ingrediente și amestecă totul până se omogenizează.
Pe aceeași temăPentru al doilea strat, spală bine dovlecelul și răzuiește-l într-un bol. nu este necesar să îndepărtezi coaja, pentru că este gustoasă și colorează frumos compoziția. Scurge bine răzătura de dovlecel și adaug-o într-un bol. Peste ea, adaugă maioneza și mărarul verde, tocat mărunt. Amestecă bine totul, până la omogenizare.
Pentru al treilea strat, doar amestecă crema de brânză cu mărarul verde, tocat mărunt.
Cum asamblezi deliciosul tort pentru micul dejun.
Așază la baza formei de tort un rând de felii de pâine toast. Peste acestea, întinde stratul din ouă fierte cu maioneză și măsline verzi. Așază al doilea rând din felii de pâine toast peste stratul de ouă cu maioneză și măsline. Întinde compoziția de dovlecel cu maioneză și mărar peste acestea și completează cu încă un rând de felii de pâine toast. Deasupra întinde crema de brânză cu mărar și presară germeni de broccoli peste ea.
Dacă iubești preparatele cu pește, nu ezita să încerci rețeta de pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi.
Acum, decorează tortul aperitiv după propria imaginație cu un ou fiert feliat în patru, cu rondele de ridiche roșie și franjuri de castravete.
Pune tortul la rece pentru 30 de minute, înainte de a-l secționa. cei dragi, vor fi tare încântați de așa deliciu culinar.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețetă de tort pentru micul dejun sau tort aperitiv și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Oana Trifu, accesează materialul video de mai sus.
Pentru că o zi bună începe și cu o gustare delicioasă, îți propunem să încerci o rețetă de fursecuri cu fulgi de ovăz și banane, simple și delicioase. sunt ideale servite dimineața la mic dejun, alături de un ceai bun.