Antena

Rețeta italiană Porchetta, gătită de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani, spre deliciul îndrăgiților matinali, Rețeta italiană Porchetta.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 16 Decembrie 2020, 13:15 | Actualizat: Vineri, 18 Iunie 2021, 10:44
Galerie de imagini
Rețeta italiană Porchetta, gătită de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar carnea de porc este cea mai preparată în această perioadă, Chef Nicolai Tand ne învață cum putem prepara rețeta italiană Porchetta.

Porchetta este denumirea unei rețete din bucătăria italiană de friptură din carne de porc, foarte aromată și foarte îndrăgită în peninsulă. Se povestește că era una dintre mâncărurile preferate ale împăratului Nero.

Ingrediente pentru Rețeta italiană Porchetta:

Mod de preparare pentru rețeta italiană Porchetta

Pentru reușita acestei fripturi sub formă de ruladă, trebuie să alegem o foaie mai mare de carne, așa încât să o putem rula.

Preparare friptură sub formă de ruladă din carne de porc.

Carnea de porc se curăță pe partea exterioară și se crestează la unul din capete. Acolo se vor pune toate condimentele enumerate în lista de ingrediente, tocate și amestecate. Se stropește bucata de carne cu puțin vin, se presară cu sare și piper și se lasă așa la odihnit cel puțin o oră.

Apoi se rulează începând de la capătul cu crestătura în care s-au introdus condimentele și se coase de jur împrejur cu ață de bucătărie pentru a se menține rulată în timpul tratamentului termic. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt.

Pe aceeași temă

Friptura de porc sub formă de ruladă cu multe condimente, se dă la cuptor la 170 de grade, pentru aproximativ 3 ore. Apoi, se mărește temperatura la 250 de grade și se mai lasă câteva minute până când șoriciul se rumenește bine și devine crocant.

Recomandari A1

Preparare garnitură și dressig pentru servit porchetta

Cât timp rulada este la cuptor, se prepară o garnitură din cartofi și morcovi tăiați în cuburi, apoi fierți pe jumătate, scurși așezați în tavă cu ceapă verde și usturoi, puțin ulei, puțin sos de roșii, sare, piper, cimbru și rozmarin și preparați la cuptor,până se rumenesc frumos.

Pentru a servi friptura porchetta și garnitura de cartofi, se prepară o vinegreta din ulei cu oțet și muștar.

Pe aceeași temă

Pentru a nu pierde sfaturi de la Chef Nicolai Tand și detalii interesante despre modul de preparare al rețetei Porchetta din bucătăria italiană, accesați și materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o gustare sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă și rețeta de frittata cu de toate. Este un preparat inspirat din bucătăria italiană, consistent, gustos și foarte sățios.

Whatsapp LinkedIn
porchetta reteta chef nicolai tand friptura de porc reteta italiana invitati
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Când planurile a mii de șoferi sunt date peste cap, haosul nu întârzie să apară. Traffic Jam e comedia momentului în AntenaPLAY. Vezi acum producția spaniolă.
Stirile zilei Salariul unui român, şef pe un vas de croazieră în Franţa: "Câștig cât un director de bancă"
Citește și
Porchetta, rețeta lui chef Nicolai Tand
Video recomandate
Video
Citește și