Rețetă de supă cremă de somon, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat delicios pe bază de somon, praz, ardei gras, lămâie, dar și alte ingrediente ce-i completează gustul și anume, o rețetă de supă cremă de somon.
Publicat: Marti, 06 Iulie 2021, 14:52 | Actualizat: Vineri, 08 Octombrie 2021, 10:25- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Din ingrediente atent selecționate, care își completează armonios gusturile și culoarea, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o gustoasă și interesantă rețetă de supă cremă de somon. Însă Vlăduț nu s-a oprita aici ci a mai pregătit și baghete de pâine dintr-un aluat special cu cărbune activ pe care le-a tartinat cu o cremă preparată din pate de somon, cremă de brânză și verdeață.
O idee excelentă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Pentru a prepara și voi așa minunată mâncare cu care să cuceriți papilele celor dragi, urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei.
Rețetă de supă cremă de somon - Ingrediente
- 500 gr file de somon
- 2 fire de praz
- 2 buc. ardei gras, portocaliu
- 3 cartofi dulci
- sare și piper
- suc de lămâie
- smântână dulce
- puțin ulei
- Pentru baghete cu cărbune activ:
- 1 kg făină
- 400-450 ml apă
- sare
- 40 gr drojdie
- 1 linguriță de zahăr
- 1 vârf de linguriță cu cărbune activ
- Pentru servit:
- pate de somon
- cremă de brânză tartinabilă
- câteva fire de cepșoară
- pătrunjel verde
Rețetă de supă cremă de somon - Mod de preparare
Supa cremă de somon se prepară foarte ușor și într-un timp, relativ, scurt.
Se curăță legumele, se taie în bucăți nici și se călesc puțin în ulei, atât cât să-și degaje aromele. Se completează, apoi, cu apă fierbinte cât să fie ingredientele acolperite. Se lasă la fiert până se pătrund bine toate legumele și se pot pasa.
Cu ajutorul blenderului se pasează legumele, împreună cu fileul de somon mărunțit. Se transformă totul într-o pastă cremoasă, se adaugă suc de lămâie și smântână dulce, sare și piper, după gust. Se mai fierbe supa cremă pentru câteva minute și se poate servi.
Pe aceeași temăPentru servit, Vlăduț a preparat câteva baghete de pâine dintr-un aluat în care a adăugat și cărbune activ, așa cum a mai procedat și anterior.
Cum se prepară baghetele din aluat cu cărbune activ
Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu sarea. Se creează un locaș la mijlocunde se pune drojdia amestecată cu zahărul și puțină apă caldă. Se lasă câteva minute la activat.
În restul de apă călduță se dizolvă cărbunele activ. Cantitatea de cărbune activ se folosește în funcție de cât de colorat ne dorim aluatul.
Se frământă un aluat de pâine, turnând apa caldă, treptat și amestecând-o cu făina și drojdia activată din vas. Aluatul se lasă la crescut 40-50 de minute, acoperit și la loc cald. Apoi se formează baghete care se coc la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Pe aceeași temăVlăduț a tartinat baghetele de pâine cu cărbune activ cu o pastă preparată din amestecarea pateului de somon cu crema de brânză, cepșoară tocată și pătrunjel verde tocat.
Puteți înlocui baghetele de pâine cu cărbune activ cu baghete integrale cu măsline.
Pentru mai multe detalii despre această rețetă de supă cremă de somon, dar și pentru a beneficia de sfaturi utile de la Vlăduț, accesați și materialul video de mai sus.