Rețeta zilei la Super Neatza, 5 noiembrie 2021, preparată de Vlăduț - Fursecuri cu fructe uscate
În ediția din 5 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului a preparat o rețetă interesantă de fursecuri cu fructe uscate pe care le-a denumit: Fursecuri Norocel
Publicat: Vineri, 05 Noiembrie 2021, 14:17 | Actualizat: Joi, 16 Martie 2023, 09:09- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că este vineri, Vlăduț, bucătarul de la Super Neratza a preparat o rețetă de desert, pe care o puteți prepara și voi în weekend, pentru răsfățul celor dragi. Este vorba de o rețetă de fursecuri cu fructe uscate, pe care Vlăduț a denumit-o ”Fursecuri Norocel”.
Aluatul pentru fursecuri este unul clasic din unt cu făină și ouă, dar pe care Vlăduț l-a îmbogățit cu multe fructe uscate și cu nuci.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi această minunată rețetă de fursecuri.
Fursecuri Norocel - Ingrediente
- 400 gr făină tip 550
- 1/2 linguriță de sare
- 250 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 50 gr zahăr pudră
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 300 gr fructe deshidratate( merișoare, prune, smochine, curmale)
- 1 plic de zahăr vanilinat
- gem de prune și nuci pecan pentru decor
Rețetă de fursecuri cu fructe uscate - Mod de preparare
Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm zahărul pudră, zahărul vanilinat și sarea și le amestecăm bine. Apoi adăugăm oul întreg și gălbenușul și untul rece, tăiat în cuburi mici. Cu vârfurile degetelor frământăm un aluat de fursecuri omogen, dar ușor sfărâmicios. Tocăm mărunt fructele uscate și le adăugăm în aluat. Adăugăm și câteva nuci tocate, pentru un gust crocant. Împărțim aluatul în două și îl modelăm în rulouri cu diametrul de 3 cm. Împachetăm rulourile de aluat în folie de prospețime și le dăm la rece pentru aproximativ o oră. În acest timp, untul din compoziție va deveni ferm și vom putea rupe aluatul în mici bucăți, neuniforme.
Înainte de a scoate aluatul de la rece și a modela fursecurile, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm cea mai mare tavă a cuptorului cu hârtie de copt. Rupem cele două rulouri de aluat în bucăți mici cu o grosime de aproximativ 6-7 mm și le așezăm în tavă, la mici distanțe între ele.
Punem tava cu firsecurile Norocel la cuptor și le coacem pentru 12-15 minute la 180 de grade, sau până când sunt frumos rumenite și aurii pe partea inferioară.
După răcire, decorăm fursecurile cu zahăr pudră. o parte din fursecuri le glazurăm cu gem de prune și așezăm miez de nucă deasupra, pentru un aspect mai deosebit.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de fursecuri cu fructe uscate, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”