Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 24 septembrie 2021, preparată de Vlăduț: Fursecuri cu nuci și alune glazurate cu ciocolată albă

În ediția din 24 septembrie, de la Super Neatza, Vlăduț, magicianul din bucătărie, a pregătit o rețetă de fursecuri cu nuci și alune glazurate cu ciocolată albă, pe care a denumit-o ”Pupici de weekend”.

Fursecurile se glazurează cu ciocolată albă aromată cu coajă de lime și se decorează cu migdale sărate Galerie
Matinalii de la Super Neatza prezintă rețeta lui Vladuț: Fursecuri cu nuci și alune glazurate cu ciocolată albă | Rețeta lui Vlăduț

Dacă este vineri, în platoul de la Super Neatza, este zi de desert, iar Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului a preparat o rețetă de fursecuri cu nuci și alune glazurate cu ciocolată albă și decorate cu migdale coapte și sărate. Sunt fursecuri foarte fragede și foarte gustoase de la așa combinație interesantă de ingrediente. Sunt perfecte a fi consumate dimineața, alături de cafea sau un ceai gustos și aromat.

Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare explicat de Vlăduț, pas cu pas, pentru a vă inspira și a-i răsfăța și voi pe cei dragi, în weekend, cu așa desert simplu și delicios.

Fursecuri cu nuci și alune glazurate cu ciocolată albă - Ingrediente

Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru rețeta de fursecuri, însă este indicat să alegeți ingrediente de calitate, pentru reușita sigură a desertului.

Ingrediente pentru aluat de fursecuri:

  • 400 gr făină
  • 150 gr nuci pecan
  • 150 gr alune caju
  • 250 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahăr pudră
  • 2 ouă

Ingrediente pentru glazură și decor:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 50 ml frișcă lichidă
  • coajă de lămâie verde
  • migdale prăjite și sărate pentru decor

Rețetă de fursecuri cu nuci și alune glazurate cu ciocolată albă - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea aluatului care necesită un timp de odihnire la rece, pentru a putea decupa fursecurile.

Citește și: Fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum se prepară aluatul de fursecuri cu nuci și alune

Punem într-un bol încăpător făuina, nucile măcinate fin și alunele, de asemeni, măcinate fin. Adăugăm zahărul pudră și sarea și le amestecăm bine. Apoi adăugăm cele două ouă și untul rece, tăiat în cuburi mici. Cu vârfurile degetelor frământăm un aluat de fursecuri omogen, dar sfărâmicios. Împărțim aluatul în două și îl modelăm în rulouri cu diametrul de 3 cm. Împachetăm rulourile de aluat în folie de prospețime și le dăm la rece pentru aproximatuiv o oră. În acest timp, untul din compoziție va deveni ferm și vom putea secționa aluatul cu un cuțit, cu lama subțire și bine ascuțită.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. pregătim tava cuptorului pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Tăiem cele două rulouri de aluat în rondele cu o grosime de aproximativ 5 mm și le așezăm în tavă, la mici distanțe între ele. Coacem fursecurile pentru 12-15 minute la 180 de grade, sau până când sunt frumos rumenite.

Cum preparăm glazura de ciocolată albă

Când fursecurile s-au răcit, punem frișca lichidă într-un vas, la foc. O lăsăm să se încălzească până aproape de punctul de fierbere, apoi stingem focul. Adăugăm peste frișca încălzită ciocolata ruptă în bucăți mici și coajă de lămâie verde răzuită fin. Amestecăm intens până când ciocolata albă este topită și compoziția omogenizată. Cu o linguriță, glazurăm fursecurile pe deasupra cu ciocolata albă amestecată cu coajă de lime. Deasupra fiecărui fursec așezăm câte o migdală coaptă și sărată. Va desăvârși gustul fursecurilor.

Citește și: Rețetă de ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de fursecuri cu nuci și alune glazurate cu ciocolată albă, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Vlăduț ne prezintă rețeta simplă de Chilli Cheesedog pentru care a folosit crenvurștii naturali de la Cris-Tim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x