Supă cremă de dovleac copt cu creveți, preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022
În ediția din 17 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, a preparat o rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți, o rețetă de ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta, dar și o rețetă de chec cu afine și ciocolată albă cu limoncello.
Publicat: Luni, 17 Ianuarie 2022, 17:09 | Actualizat: Luni, 24 Aprilie 2023, 10:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Una dintre delicioasele rețete preparate de chef Radu Darie în ediția din 17 ianuarie 2022 de la Super Neatza, a fost o interesantă rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți.
Este o supă foarte gustoasă, foarte cremoasă și foarte aspectuoasă, având o culoare tare plăcută de la dovleac, în combinație cu celelalte ingrediente. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă de licioasă de supă cremă cu care să-i răsfățați pe cei dragi.
Pe aceeași temăSupă cremă de dovleac copt cu creveți - Ingrediente
- 1/2 dovleac plăcintar, copt
- 6-8 creveți nedecorticați
- 2 buc. ceapă
- 2-3 morcovi
- puțin ghimbir răzuit
- sare și piper
- pudră de scorțișoară
- ulei de măsline
- unt cu 82% grăsime
Rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea dovleacului și a creveților, elementele principale din această supă.
Dovleacul se taie în bucăți mai mici și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc bucățile de dovleac cu ulei de măsline și se presară puțină scorțișoară deasupra lor.
Ceapa și morcovii se vurăță și se taie în jumătăți. Se adaugă în tavă printre bucățile de dovleac și ser stropesc și acestea cu puțin ulei de măsline.
Se pune tava cu ingredientele la cuptor, la temperatură de 200-220 grade Celsius și se coc ingredientele până sunt bine pătrunse.
Creveții se curăță, iar cochiliile și cozile lor se pun la fiert în apă cu sare și se prepară un stock. În acest stock se vor adăuga și ingredientele de la cuptor, după coacere. Se mai fierb împreună pentru 15-20 de minute până când își degajă toate aromele.
Apoi se trece totul prin blender, adăugând și puțin unt rece, dar și puțină apă fierbinte, pentru a potrivi textura supei. Apoi se va trece și prin sită pentru a obține o supă cremă fină. Se mai asezonează cu sare, piper și ghimbir proaspăt răzuit, atât cât necesită, după giustul fiecăruia.
Pe aceeași temăCreveții curățați se asezonează cu sare și piper și se trag la tigaie în unt cu puțin ulei de măsline. Se sting cu puțin din stockul folosit la supa cremă. 1-2 creveți se vor adăuga și în supa cremă, în timpul blendării, pentru a-i accentua acesteia gustul.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de supă cremă de dovleac copt cu creveți, dar și pentru a beneficia de sfaturi interesante de la chef Radu Darie, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.