Super Neatza, 31 mai 2023. Rețeta unui Cold Brew perfect cu care să îi surprinzi pe apropiați în zilele călduroase de vară
În cadrul ediției Neatza cu Răzvan și Dani din 31 mai 2023, matinalul Răzvan a dedicat o discuție specială iubitorilor de cafea, avându-l ca invitat pe Răzvan Burlacu, fondator cafenea și prăjitorie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 31 Mai 2023, 12:46 | Actualizat: Miercuri, 31 Mai 2023, 15:40Espressoarele sunt o soluție ideală atunci când ne dorim o cafea ca în oraș, dar din confortul locuinței, mai ales când vorbim despre o zi călduroasă de vară în care nu avem chef să ieșim din casă, dar ne dorim, totuși, un strop de fericire în ceașcă.
Așadar, pentru că mâine este 1 iunie și oficial vine vara, gusturile băutorilor de cafea, dar și prepararea acestora se schimbă, precum ne precizează și invitatul din platoul Neatza, care ne explică cu ce diferă un Cold Brew de un Espresso clasic, dar și cum îl putem obține mai simplu acasă:
„Vorbim clar de senzația verilor, de Cold Brew, cafea infuzată la rece. Aceasta este realitatea! Era o chestie de nișă acum câțiva ani, însă, acum, peste tot poți găsi un Cold Brew, îl poți cere și e foarte ofertant ca și preparat. Discutăm despre o infuzare la rece. Avem o cantitate de cafea măcinată, peste care se adaugă apă rece și avem un timp de infuzare de la 12 până la 24 de ore. Asta e metoda clasică care se poate face oriunde. (...) Cold Brew favorizează foarte mult dulceața, extremele.”, a precizat Răzvan Burlacu.
Pe aceeași temăCum să preparăm un Cold Brew perfect la noi acasă, în mai puțin de cinci minute
Cu ajutorul espressorului De'Longhi Eletta Explore, Răzvan Simion, alături de Răzvan Burlacu, le-a arătat urmaritorilor matinalului cum pot realiza un Cold Brew în mai puțin de cinci minute, dar cu același gust ca în cafenelele de specialitate.
„Avem adăugat lapte natural sau alternativ și puteți observa cum comprimă acest aparat cele 12-24 de ore de infuzare la frigider în câteva minute doar.”, a exemplificat Răzvan Burlacu în ediția de 31 mai 2023.
Astfel, tehnologia inovativă de extracție la rece concepută de De'Longhi prepară automat băuturi mai ușoare, răcoritoare și mai dulci, prin infuzare, acasă, în mai puțin de cinci minute. Extracția la rece potențează notele dulci și fructate ale cafelei, iar rețetele reci sunt și mai bune dacă sunt servite cu gheață.
În funcție de preferințe puteți pregăti un Cold Brew simplu sau cu lapte, folosind carafa de lapte pentru spumă de lapte rece. Cold Brew este o bază excelentă pentru cocktailuri răcoritoare perfecte pentru sezonul cald, precum Cold Brew & Orange, Cold Brew Gin & Tonic, Cold Brew Tiramisu Martini, Minty Chocolate Cold Brew Cappuccino, Strawberry Milkshake Cold Brew Latte.
Pe aceeași temă