Tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii, rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 decembrie 2021
În ediția din 8 decembrie 2021, de la Super Neatza, chef Nicolai Tand ne propune două rețete de tarte: tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii. Pe lângă aceste delicioase tarte, Nicolai a mai preparat și o negresă de post.
Publicat: Miercuri, 08 Decembrie 2021, 12:30 | Actualizat: Sambata, 11 Martie 2023, 08:34Pentru că prazul se găsește din abundență la tarabele din piață și pentru că este o legumă cu multe beneficii asupra sănătății organismului, în ediția din 8 decembrie 2021, de laSuper Neatza, chef Nicolai Tand a preparat două rețete interesante de tartă: o tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii.
Pe lângă faptul că ingredientele sunt puține la număr, rețetele de tartă se prepară rapid, sunt foarte gustoase, foarte sățioase și au aspect apetisant. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi, așa rețete gustoase de tartă.
Pe aceeași temăTartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii - Ingrediente
Ingredientele pentru cele două tarte sunt aproximativ aceleași, însă fiecare tartă are în plus, dar și în minus față de cealaltă tartă 2-3 ingrediente.
Ingrediente pentru tartă cu praz și smântână:
- 1 foaie de aluat foietaj( 400 gr)
- 2 fire de praz
- 2-3 căței de usturoi
- 1 cub de unt +1 linguriță de ulei de măsline
- 200 gr smântână
- 4-5 ouă
- sare și piper
Ingrediente pentru tartă cu bacon și sos de roșii:
- 1 foaie aluat foietaj
- 2 fire de praz
- 400 gr bacon feliat subțire
- 200 gr suc de roșii
Tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii - Mod de preparare
Modul de preparare al celor două tarte este simplu și destul de rapid. Dacă aveți două tăvi și cuptor mai performant, puteți coace ambele tarte în același timp. Însă, fiecare tartă are câțiva pași în plus de pregătire.
Pe aceeași temăPreparare rețeta de tartă cu praz și smântână
Pentru această tartă se pregătește mai întâi prazul, în timp ce se decongelează aluatul foietaj. Se curăță prazul de primele foi apoi se taie în bastonașe de 3-4 cm lungime. Bastonașele de praz se trag ușor la tigaia cu ulei de măsline și unt, împreună cu 2-3 căței de usturoi striviți.
În tava aragazului se așază hârtie de copt și peste aceasta foaia de aluat foietaj. Marginile foii de aluat se ridică ușot pentru a crea o alveolă unde se așază bucățile de praz.
Ouăle se amestecă cu smântâna și se asezonează cu sare și piper. Se întinde acest amestec peste bucățile de praz. Tarta cu praz și smântână se coace la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute.
Pe aceeași temăPreparare rețeta de tartă cu bacon și suc de roșii
Ca și la rețeta anterioară de tartă se începe cu pregătirea prazului. De data aceasta se curăță prazul, se taie în bastonașe și fiecare bastonaș de praz se înfășoară în câte o felie de bacon. Se așază pachețelele de praz cu bacon peste aluatul foietaj din tavă și se întinde pe toată suprafața lor sucul de roșii.
Se coace tarta cu bacon și suc de roșii la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute. Sosul de roșii va pătrunde printre rulourile de praz cu bacon și va crea un aspect tare plăcut tartei.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetelor de tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii urmăriți materialul video de mai sus.