Tort cu ciocolată albă și fistic. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 martie 2022. Rețeta lui Vlăduț
În ediția din 25 martie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o minunată rețetă de tort cu ciocolată albă și fistic.
Publicat: Vineri, 25 Martie 2022, 16:28 | Actualizat: Duminica, 27 Martie 2022, 16:52Pentru un weekend sau pentru o zi specială, petrecută alături de cei dragi, Vlăduț, bucătarul matinalului ”Super Neatza”, ne recomandă o rețetă delicioasă de tort cu ciocolată albă și fistic.
Este un tort cu un blat generos și pufos pe care se răsfață cea mai delicioasă cremă de ciocolată albă cu fistic. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un astfel de tort pentru ocazi speciale.
Tort cu ciocolată albă și fistic - Ingrediente
- Pentru blat:
- 8 ouă medii
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de unt topit
- 8 linguri de fistic mărunțit
- 1 praf de sare
- Pentru cremă:
- 1 kg ciocolată albă
- 500 ml frișcă lichidă
- 50 gr unt
- 500 gr mascarpone
- 1 praf de sare
- 6-7 buc. fructul pasiunii
- coajă de lămâie verde
- fistic mărunțit pentru decor
Tort cu ciocolată albă și fistic - Mod de preparare
Se începe cu prepararea blatului de tort care necesită 3 etape, etapa de pregătire, etapa de coacere și cea de răcire.
Cum se prepară blatul de tort
În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri Peste albușuri se presară și se mixează spumă. Apoi, se adaugă treptat zahărul, în timp ce se mixează energic. Când se obține o bezea fermă se adaugă gălbenușurile și se amestecă ușor până la omogenizare.
Se adaugă, treptat, făina, apoi fsticul mărunțit, amestecând ușor compoziția cu o spatulă.
Compoziția se transferă în forma de copt tapetată cu hârtie de copt la bază, lar lateralele cu ulei și pudrate cu zahăr.
Se pune forma cu blatul de tort la cuptor și se coace la 170 grade cu ventilație, pentru 40 de minute.
Se lasă blatul de tort să se răcească în forma de copt, apoi se răstoarnă invers pentru a folosi partea netedă deasupra tortului. Se secționează în două după răcire.
Cum se prepară crema de ciocolată albă
Pentru cremă, se pune frișca lichidă într-un vas, pe foc și se lasă până aproape de punctul de fierbere. Apoi se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă, sau bănuți de ciocolată.
Se amestecă până când ciocolata albă se topește și crema se omogenizează. Pentru un aspect lucios, se adaugă și un cub de unt. Se dă deoparte 1/3 din compoziția de ciocolată și se păstrează pentru a glazura tortul. Apoi, se lasă crema de ciocolată albă să se răcească.
Când este răcită complet, compoziția se mixează pentru a deveni cremoasă și se încorporează, treptat, mascarponele. Se adaugă și cuburi de maracuja(fructul pasiunii).
Se întinde crema de ciocolată albă între blaturile de tort răcite și se dă tortul la frigider, pentru 3 ore, până când crema devine fermă.
Cum se decorează tortul
Se încălzește crema de ciocolată oprită și se întinde caldă peste tort. Se lasă să curgă și pe laterale și se întinde uniform cu o spatulă. Apoi se presară de jur împrejur fistic mărunțit.
Pentru un plus de eleganță, Vlăduț a decorat tortul cu trandafiri.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de tort cu ciocolată albă și fistic, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.