Un român a plecat în Olanda pentru a-și face cumpărăturile și pentru a compara prețurile cu cele din România. Câți bani a cheltuit
Un român care este stabilit în Belgia a decis să plece tocmai în Olanda pentru a-și face cumpărăturile și pentru a compara prețurile cu cele din România după ce a aflat că ar fi mai ieftine. Iată ce descoperire a făcut bărbatul și care sunt diferențele de preț.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 25 Martie 2024, 13:40 | Actualizat: Luni, 25 Martie 2024, 14:55Gigi Cristea, un român care în urmă cu o perioadă bună de timp a decis să se stabilească în Belgia pentru un trai mai bun, a decis să facă un experiment care este din ce în ce mai întâlnit în mediul online.
Bărbatul a deci să plece în Olanda pentru a compara prețurile de acolo cu cele din România, având în vedere că pe cele din Belgia le știa deja.
Pe aceeași temăDupă ce au apărut mai multe zvonuri conform cărora în Olanda prețurile ar fi mult mai bune, Gigi s-a decis să se convingă pe cont propriu de acest lucru.
Iată ce descoperire a făcut românul într-un magazin din Olanda.
Ce diferențe de prețuri există între produsele din România și Olanda
Gigi a vrut să se convingă atât pe el, cât și pe conaționalii săi de existența unor prețuri mai mici și a decis să filmeze totul și să posteze pe platforma YouTube!
Prețurile din Lidl Olanda l-au luat prin surprindere pe românul curios care a parcurs drumul din Belgia până acolo doar cu acest scop.
Bărbatul a decis să ia în calcul doar produsele care se regăsesc și la noi în țară pentru a face o comparație cât mai clară asupra diferențelor de nivel de trai.
Astfel, Gigi a observat faptul că merele roșii se ridică la prețul de 12 lei / kilogram, în timp ce în România se pot găsi și la prețul de 4 lei / kilogram.
Un kilogram de banane comercializate în Olanda are același preț cu un kilogram de banane comercializate în România, și anume de 7 lei.
Un kilogram de portocale se ridică la suma de 15 lei, iar un ananas aproximativ 10 lei pentru o bucată.
La raionul de carne, prețurile într-adevăr sunt ceva mai scumpe.
Un kilogram de carne de cocoș ajunge la suma aproximativă de 40 de lei, iar un kilogram de copănele marinate la suma de aproximativ 37 de lei.
Pentru pieptul de pui, oamenii trebuie să scoată 45 de lei pentru cantitatea de doar 800 de grame.
Pentru 10 ouă, românul a plătit suma de 12 lei, iar pentru 5 kilograme de cartofi a plătit nu mai mult și nici mai puțin de 25 de lei.
Astfel, românul s-a convins de faptul că produsele au prețuri asemănătoare, chiar dacă salariilor locuitorilor respectivelor țări diferă destul de mult.
Internauții care au văzut videoclipul au reacționat imediat în secțiunea de comentarii.
„80% din alimentele din magazinele românești sunt de import. E la „mintea cocosului” că prețurile din România trebuie să fie mai mari ca și în țările de unde le imporți. Acum câteva zile am citit că doar carnea de pui, ouăle și carne de oaie nu importăm aproape deloc, în rest importăm cam 80% din tot ce se mănâncă” a pus un internaut.
„Sunt mai scumpe pentru că sunt mai de calitate, nu ați auzit de dublu standard european”, a mai adăugat altcineva potrivit Can Can.
Pe aceeași temă