Ce s-a întâmplat cu iahtul oligarhului rus Alişer Usmanov, care se adăpostea în lux, în Europa. Germanii nu l-au iertat
Iahtul în valoare de 600 de milioane de dolari, care aparține oligarhului rus Alişer Usmanov, a fost confiscat de autorităţile germane în portul Hamburg, anunţă Reuters. Iahtul Dilbar se afla în şantierul companiei de construcţii navale Blohm+Voss pentru lucrări de reamenajare.
Autor: Cosmina Ambrose Publicat: Joi, 03 Martie 2022, 12:45 | Actualizat: Joi, 03 Martie 2022, 17:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Usmanov, unul dintre cei mai bogați ruși - apropiat al lui Vladimir Putin - a cumpărat vasul de lux în 2016, cu 600 de milioane de dolari, de la constructorul german Lurssen, care a construit iahtul în mai mult de 52 de luni. Iahtul de 15.917 tone are în mod normal un echipaj de 96 de persoane.
Iahtul oligarhului rus Alişer Usmanov, confiscat de autoritățile germane, are 12 apartamente
Vasul are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, două locuri amenajate pentru aterizarea elicopterelor, o saună, un salon de înfrumuseţare şi o sală de sport, precum şi 12 apartamente pentru eventualii oaspeţi.
Iahtul este lung de 82 de metri, piscina are 15 metri lungime, cântărește 2800 de tone și atinge o viteză maximă de 34 de km /h. Costurile de construcție sunt estimate la 87 milioane de euro, scrie Spiegel. Jurnaliștii ucraineni au publicat o listă cu porturile în care se află iahturile oligarhilor ruși, cu o zi înainte de anunțul autorităților germane, potrivit Libertatea.
De asemenea, Rusia are parte de sancțiuni din partea mai multor țări și companii, pe foarte multe paliere. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse cât mai curând.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă insistent cetăţenilor români să evite călătoriile neesenţiale în Federaţia Rusă, iar celor care se află temporar în această ţară să ia în considerare să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse cât mai curând, prin intermediul zborurilor comerciale încă disponibile.
MAE afirmă, într-un comunicat, că, după cum este cunoscut, ca urmare a escaladării conflictului armat din Ucraina, România a decis, la 26 februarie 2022, închiderea spaţiului său aerian pentru toate aeronavele înregistrate în Rusia, ulterior măsura fiind adoptată la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. În aceste condiţii, şi companiile aeriene europene şi-au suspendat zborurile spre şi deasupra teritoriului Federaţiei Ruse, potrivit news.ro.
Apple și-a retras toate produsele de pe piața din Rusia încă de săptămâna trecută
Producătorul de telefoane iPhone, computere Mac și tablete iPada anunțat că a luat măsuri pentru a limita accesul la servicii digitale, precum aplicația de plată Apple Pay.
"Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile către canalul nostru de vânzări din ţară. Apple Pay şi alte servicii au fost limitate. RT News şi Sputnik News nu mai sunt disponibile pentru descărcare din App Store din afara Rusiei", a transmis Apple.
Decizia radicală a producătorul de telefoane iPhone, computere Mac și tablete iPada a venit după ce guvernul ucrainean a cerut, în urmă cu aproximativ o săptămână, să nu mai perimită accesul rușilor la App Store și să nu mai vândă produse în țara condusă de Vladimir Putin. Află ce alte sancțiuni au mai fost impuse pentru Rusia.