„Stați în casă, doar așa ne ajutați! Suntem la capătul puterilor!” Bolnavii de coronavirus din Italia sunt consultați pe holuri și în birouri
Este strigătul de disperare al medicilor din Italia. În spitale, cadrele medicale sunt copleşite şi fac alegeri de viaţă şi de moarte. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii ce pot avea un puternic impact emoţional.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 20 Martie 2020, 20:07 | Actualizat: Vineri, 20 Martie 2020, 20:07În inima Lombardiei, Bergamo înregistrează cel mai mare număr de cazuri. De câteva săptămâni, în spitale, medici, asistente, infirmieri duc o luptă neobosită cu moartea.
Mii de pacienţi au nevoie de îngrijire specială. Cele mai dramatice imagini sunt surprinse la Terapie Intensivă.
„Este dramatic. Mai ales dacă lucrurile nu merg bine. Rudele de acasă nu îi mai văd.
Tot ce aud din când în când este o voce fără chip care le spune în stare este persoana respectivă. Sau, mai rău, primesc un telefon în miez de noapte prin care sunt anunţaţi că persoana dragă lor nu mai este.
În acest caz nu îi mai văd nici măcar cadavrul”, povestește un cadru medical.
Ambulanţele aşteaptă ore la rând să predea bolnavii
Din februarie, nimeni nu a mai plecat din acest spital din Treviglio. Cine se simte mai bine este transferat în altă secţie. Şi, zilnic, vin noi cazuri. Ambulanţele aşteaptă ore la rând să predea bolnavii. Triajul este drastic.
427 de oameni au murit doar ieri în Italia. A fost ziua în care Peninsula a depăşit China la numărul victimelor.
Situaţia este dramatică în majoritatea spitalelor din nordul Italiei. Doar 20 la sută din locuri mai sunt ocupate de oamenii cu alte afecţiuni. Paturile sunt insuficiente, iar bolnavii de coronavirus sunt trataţi pe holuri sau în birouri.
„Staţi acasă, nu mai ieşiţi, ajutaţi-ne astfel. Suntem la capătul puterilor!”
Cel puţin 14 medici au murit, iar rata de infectare în rândul personalului sanitar ajunge la 20 la sută. Premierul Giuseppe Conte a anunţat că 300 de medici voluntari le vor veni în ajutor celor aflaţi în zona roşie, dar esenţială rămâne izolarea.
„Ţineţi cont că, odată ce punem masca FP2, nu putem nici să mai bem apă, nici să mâncăm, pentru că nu mai avem alta de schimb.
Staţi acasă, nu mai ieşiţi, ajutaţi-ne astfel. Suntem la capătul puterilor!”, transmite un medic.
Nici măcar crematoriile nu mai fac faţă
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, ţara este zilele acestea în vârful epidemiei. Peste 40 de mii de oameni sunt infectaţi.
De săptămâna viitoare, numărul deceseor şi infectărilor ar urma să scadă până la un minim înregistrat la sfârşitul lunii aprilie.