Antena

10 locuri interzise pe care nu le mai poate vizita nimeni, niciodată. Secretul din spatele lor

Gândul la vacanțe ne zboară mereu, mai ales într-o perioadă ca aceasta, în care lista de țări pe care le putem vizita e limitată. Cu toate acestea, există locuri pe care nu le vom putea vizita niciodată.

Publicat: Joi, 08 Octombrie 2020, 11:47 | Actualizat: Vineri, 09 Octombrie 2020, 16:25
Galerie de imagini
Locuri interzise pe care nu le mai poate vizita nimeni, niciodată
Profimedia

Dacă ai un bucket list cu toate locurile pe care dorești să le vizitezi, verifică dacă nu cumva unul dintre aceste locuri se înscrie și pe lista de obiective turistice care nu mai pot fi vizitate niciodată de nimeni.

Locuri interzise pe care nu le mai poate vizita nimeni, niciodată

Insula Șarpelui, Brazilia

Insula Șarpelui sau Snake Island este neatins din cauza populației mari de șerpi veninoși, extrem de periculoși. Veninul viperei este atât de otrăvitor că poate topi carnea umană, în jurul mușcăturii. În anumite zone, există un astfel de șarpe periculos pe metru pătrat. Tocmai de aceea, pentru siguranța tuturor, guvernul brazilian a interzis vizitatorilor să mai ajungă pe această insulă.

Zona tampon a ONU, Cipru

Zona tampon s-a format în capitala Ciprului, în Nicosia, după războiul civil care a avut loc aici între locuitori turci și cei greci, în 1974. În această zonă au fost ridicate ziduri care separă comunitatea turcă la nord de cea greacă, în sud. În spatele zidurilor se află case părăsite. Această zonă nu a mai fost călcată de nimeni de zeci de ani.

Mormântul lui Qin Shi Huang, China

Fermierii au descoperit mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang în 1974. De atunci, arheologii au descoperit 2.000 de statui care înfățișează soldați. Aceștia se așteaptă să mai descopere încă 8.000 de astfel de statui. Deși procesul de excavare începuse, guvernul chinez a interzis arheologilor să își continue lucrările. Decizia lor a venit din două motive: să nu fie distruse artefactele din cauza escavării, dar și pentru a respecta moartea unuia dintre cei mai importanți oameni din istoria Chinei.

Cernobîl, Ucraina

Cel mai mare accident nuclear din istorie a avut loc în 1986 la Cernobîl. Chiar dacă experții nu au putut preciza exact numărul de morți din cauza radiațiilor, ei au estimat că între 9.000 și 1 milion de oameni vor muri de cancer cauzat de radiațiile puternice din zonă. La peste 30 de ani de la dezastru, proiectele de curățare ale zonei sunt încă în desfășurare. Directorul fabricii care a explodat consideră că zona nu e propice pentru locuit pentru încă 20.000 de ani.

Zona 51, Nevada

Guvernul SUA nu a admis existența Zonei 51 până când niște documente publicate în 2013 menționau această bază militară din Nevada. Cu toate acestea, zona e învăluită în mister pentru că nu se știe exact ce fel de experimente și cercetări au loc acolo. Teorii ale conspirației indică faptul că oamenii de știință ar putea studia și chiar ascunde informații despre viața extraterestră. Zona 51 este extrem de bine păzită, iar oricine ajunge acolo zboară în avioane private, fără posibilitatea de a vedea pe fereastră zona de deșert.

Recomandari A1

Insula santinelei de nord, India

În golful Bengal se află insula Andaman și insula Nicobar, iar majoritatea teritoriilor acestor insule aparțin Indiei. Se spune că triburile din Insula santinelei de nord (North Sentinel Island) există pe aceste teritorii de 60.000 ani, fiind una dintre ultimele comunități din lume care trăiește izolată de celelalte societăți. În 2006, o barcă cu doi pescari a naufragiat pe această insulă, iar membrii tribului au fost necruțători. Tribul se ferește de contactul cu alte populații de vreme ce ei nu au intrat în contact cu virusuri sau boli existente în alte zone. Bolile contagioase ar putea pune capăt existenței tribului de pe această insulă.

Arhivele Vaticanului, Vatican

Localizată într-o zonă sigură a Vaticanului, arhivele, care se întind pe o suprafață de 53 de mile acoperite cu rafturi pline cu documente, păstrează informații legate de Biserica Catolică încă din secolul VIII. Arhivele au fost deschide în 1881 pentru cercetători. Cei care aplică pentru a primi acces, pot vizita arhivele doar pentru trei luni.

Fort Knox, Kentucky

Seifurile Fort Knox din Kentucky ascund cele mai mari rezerve de aur din SUA, fiind una dintre cele mai bine păzite zone din lume. Pentru a primi acces, este nevoie de mai multe combinații de coduri, iar mai mulți angajați de acolo știu câte un singur cod. Prin urmare, unii fără ceilalți nu ar putea pătrunde în clădire.

Seiful de semințe Svalbard

Seiful, situat într-o zonă montană dintre Norvegia și Polul Nord, adăpostește o colecție impresionantă de 890.000 de mostre de semințe din aproape toate zonele lumii. Astfel, dacă are să se întâmple o catastrofă, această rezervă de semințe din seif ar putea salva omenirea de la foamete. Seiful se deschide doar de câteva ori pe an și doar câteva persoane pot primi acces înăuntru pentru a depozita mai multe semințe. Chiar dacă seiful nu e amenințat de vizitatori nedoriți, schimbările climatice ar putea să îl afcateze de vreme ce topirea permafrostului a permis apei să se infiltreze.

Peștera Lascaux, Franța

Picturile preistorice din peștera Lascaux au fost descoperite în 1940 și a devenit un obiectiv turistic după Al Doilea Război Mondial. Monoxidul de carbon produs de vizitatori atunci când respirau a început să afecteze picturile de pe pereții peșterii. Astfel, oficialii UNESCO au decis închiderea peșterii pentru vizitare în 1963.

Whatsapp LinkedIn
locuri de vizitat turism turisti locuri interzise locuri pe care nu le mai poate vizita nimeni
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Descoperă acțiunea, suspansul și drama din serialul Hidden Assets. Sezoanele 1 & 2 sunt disponibile în AntenaPLAY!
Stirile zilei Cine este tânărul ucis în măcelul de la mănăstirea din Ieud, Maramureş. Ar fi picat nevinovat în scandal: "Băiat de milioane a fost"
Videoclipul zilei
Citește și
Locul unic din România de care străinii s-au îndrăgostit. Ce este special la satul Geamăna din Alba
Locuri inedite în care putem călători cu un buget redus
Tips & trips. Cele mai frumoase locuri de vizitat în Florența
Destinații turistice mai puțin cunoscute
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Deși a încercat să-l țină ascuns, a fost dată de gol! Andreea Bostănică, imagini cu iubitul milionar,... Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Exercițiile care pot ajuta femeile să prevină declinul cognitiv. Ce trebuie să facă în fiecare zi useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal 6-12 ianuarie 2025. Cum influențează retrogradarea lui Marte în Rac zodiile Jurnalul
Andreea Bălan și Victor Cornea, separați de Revelion 2025: Cum au petrecut noaptea de Anul Nou Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe... Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Care sunt cele mai rare culori din lume. Unul dintre pigmenți era mai scump decât aurul UseIT
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz Hello Taste