Balkandad, sârbul celebru pentru promovarea țărilor balcanice, imagini de senzație în România. Ce spune despre mici și papanași
Cunoscutul creator de coținut Balkandad a ajuns în România, unde a avut parte de experiențe tradiționale. Sârbul a realizat mai multe videoclipuri cu el bucurându-se de tot ceea ce-i oferă România.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 01 Octombrie 2024, 13:49 | Actualizat: Marti, 01 Octombrie 2024, 14:18Pe numele său real Miloš Nedeljkov, Balkandad este un creator de coținut celebru pe rețelele sociale pentru felul în care prezintă, laudă și glumește pe seama tradițiilor balcanice. De origine sârbă, Miloš și-a creat o comunitate de balcanici și nu numai, care îi apreciază conținutul.
Sârbul este urmărit pe rețelele sociale de foarte mulți români care se regăsesc în videoclipurile create de acesta. Obiceiul de a ține în casă o pungă cu pungi, sau cel de a păstra ace în cutia de furescuri, sunt câteva dintre aspectele prezenate cu umor de balcanicul în vârstă de 28 de ani.
Recent, cel cunoscut în mediul online sub numele de Balkandad (tatăl balcanic) a venit în România. Sârbul a avut numai cuvinte de laudă la adresa obiectivelor turistice de la noi din țară. De asemnea, Milos a gustat mai multe preparate românești și s-a arătat foarte încâtntat de ele. Mai mult, lea explicat urmăritorilor de pe rețelele sociale din ce sunt făcute preparate precum micii, sarmalele, sau papanașii.
Balkandad, sârbul cunoscut în mediul online pentru videoclipurile în care prezintă situații din țările balcanice, a venit în România și i-a încântat pe români cu cele mai recente imagini
Balcanicul și-a început vizita în România cu o plimbare prin București, filmându-se în câteva dinte punctele importante ale Capitalei, cum ar fi Palatul Parlamentului, Piața Unirii sau Ateneul Român.
A fost în Piața Obor pentru a mânca faimoșii mici. Sârbul a mărturisit că i-a plăcut foarte mult să mănânce mici cu muștar și pâine recomandându-le celor care îl umrăresc să încerce și ei acest fel de mâncare.
„Ca sârb, îmi par foarte cunoscuți pentru că seamănă cu cevap, așa că am întrebat proprietarul cum se gătesc micii. Ei folosesc carne de porc și vită. Combinația cu muștor este perfecta! Aceasta e cu adevărat o experiență românească. Deci dacă mergi în România, trebuie să încerci micii românești.
De asemenea, sârbul a devorat o poriție de papanași într-un restaurant cunoscut din București.
„Papanașii sunt acoperiți cu smântână și dulceață de casă. Combinația de smântână cu dulceață e ruptă din rai. Bravo, România! Să ne fie de bine!”, a spus sârbul venit în vizită în România.
Balkandad a mers apoi în Translivania. Sârbul a vizitat Castelul Bran și a fost impesionat mai întâi de priveliștea încăntătoare asupra Carpaților Meridionali, dar și de aspectul medieval al Castelului lui Dracula. După vizită, vizitatorul s-a delectate cu o ciorbă de burtă, care a mers perfect pe o vreme ploioasă.
Sârbul a învățat mai multe expresii în limba română cum ar fi: „Poftă bună!”, „Să ne fie de bine!”, „Sărut mâna!”.
Pe aceeași temă