După un an de la operația de cezariană, o femeie a ajuns la spital cu dureri îngrozitoare. Medicii au descoperit ce se afla
Un caz tulburător scoate la suprafață erorile medicale care se produc la un nivel mare. Ce s-a găsit în corpul unei femei la mai bine de un an după ce i s-a făcut o operație de cezariană. Femeia s-a aflat la un pas să-și piardă viața și a făcut turul medicilor și a spitalelor spunându-i-se constant că nu are nimic.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 07 Septembrie 2023, 16:57 | Actualizat: Joi, 07 Septembrie 2023, 17:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O unealtă chirurgicală de mărimea unei farfurii a fost găsită în interiorul abdomenului unei femei la 18 luni după ce copilul ei a fost adus pe lume prin cezariană, potrivit unui raport întocmit de comisarul pentru sănătate și dizabilități din Noua Zeelandă.
Pe aceeași temăUn retractor Alexis, sau AWR, care poate măsura 17 centimetri (6 inci) în diametru, a fost lăsat în interiorul corpului mamei după nașterea bebelușului ei la Auckland City Hospital în 2020.
AWR este un dispozitiv cilindric retractabil cu o peliculă translucidă, utilizat pentru a trage înapoi marginile unei răni în timpul unei intervenții chirurgicale, potrivit CNN.
Femeia a suferit luni de zile de dureri cronice și a mers la mai multe controale pentru a afla ce s-a întâmplat, inclusiv la radiografii care nu au arătat niciun semn al dispozitivului. Durerea a devenit atât de puternică încât a vizitat departamentul de urgență al spitalului, iar dispozitivul a fost descoperit la o tomografie computerizată abdominală și a fost îndepărtat imediat în 2021.
Comisarul pentru sănătate și dizabilități din Noua Zeelandă, Morag McDowell, a constatat că Te Whatu Ora Auckland - Consiliul de sănătate al districtului Auckland - a încălcat codul drepturilor pacienților, într-un raport publicat abia săptămâna aceasta, la doi ani de la incidentul care i-a pus în pericol viața pacientei.
Pacienta a primit scuze de la spitalul unde a făcut operația de cezariană, deși un an a trăit având în corp un dispozitiv medical
McDowell a recomandat ca Auckland District Health Board să prezinte scuze scrise femeii și să își revizuiască politicile, incluzând AWR-urile ca parte a numărului de intervenții chirurgicale.
Cazul a fost, de asemenea, înaintat directorului de proceduri, un oficial care va stabili dacă trebuie luate măsuri suplimentare.
Dr. Mike Shepherd, directorul grupului de operațiuni Te Whatu Ora Health New Zealand pentru Te Toka Tumai Auckland, și-a cerut scuze pentru eroare, într-o declarație.
"În numele serviciului nostru de sănătate a femeilor de la Te Toka Tumai Auckland și Te Whatu Ora, aș dori să spun cât de rău ne pare pentru ceea ce i s-a întâmplat pacientei și să recunosc impactul pe care acest lucru l-ar fi putut avea asupra ei și a grupului ei familial."
"Am dori să asigurăm publicul că astfel de incidente sunt extrem de rare și că rămânem încrezători în calitatea serviciilor noastre de chirurgie și maternitate."