O creatură marină bizară, numită Mola alexandrini, s-a prins în plasele pescarilor.Cum arată animalul gigant poreclit peștele-lună
Atunci când au ieșit în larg la pescuit, un grup de pescari nu s-au gândit că vor face descoperirea vieții lor. O creatură marină de aproape 2 tone s-a prins în plasa de pescuit.
Publicat: Duminica, 17 Octombrie 2021, 15:39 | Actualizat: Duminica, 17 Octombrie 2021, 17:15Un grup de pescari au făcut descoperirea vieții lor atunci când în plase li s-a prins un peșt-lună, așa cum e numit în popor. Creatura bizară de 1.800 kilograme a fost ridicată la bordul ambarcațiunii după ce se prinsese în plasele de pescuit.
Creatura marină de 2 tone i-a speriat
Un grup de pescari au prins din greșeală o creatură marină bizară pe coasta de nord a Africii. Animalul arată ca un gândac uriaș, care trăiește în apă, și care cântărește aproximativ 1.800 kilograme. Denumirea științifică a acestui animal este Mola alexandrini.
Pescarii au rămaa surprinși când în plasele lor menite să pridă ton s-a prins această creatură bizară. Unul dintre pescari a filmat operațiune de scoatere a animalului marin din plasa de pescuit.
Pe aceeași temăPescarii au chemat și o echipă de biologi de la Universitatea din Seville ca să îi ajute la eliberarea creaturii gigantice. Cu ajutorul unei macarale, peștele-lună a fost eliberat din plasă și scos din apă.
Creatura uriașă era mult prea grea să fie ridicată de pescarii de pe barcă așa că a fost nevoie de intervenția unei ambarcațiuni dotată cu macara pentru a ridica peștele de 1.800 kilograme. Înainte de a fi eliberat înapoi în apă, specialiștii au studiat animalul marin pentru puțin timp.
Ce specie era creatura marină
Potrivit Stației de Biologie Marină Estrecho de la Universitatea din Seville, peștele-lună a fost pescuit din apă pe 4 octombrie pe coasta de nord a Africii.
“Am încercat să îl punem pe un cântar de 1.000 kilograme, dar era mult mai greu de atât. L-ar fi rupt. Bzându-ne pe mărimea lui și comparând cu alte astfel de creaturi, cântărea aproximativ 2 tone”, au spus specialiștii, potrivit Reuters.
Ajutați de 2 macarale de pe două ambarcațiuni diferite, specialiștii au reușit să îl scoată din plasă. Avea o lungime de 3,2 metri și o lățime de aproximtiv 3 metri, potrivit ftw.usatoday.com.
Biologii au recoltat mostre de AND și au depistat că este peștele-lună sau Mola Mola sau Mola alexandrine. Ambele specii, atât Mola mola, cât și Mola alexandrine sunt foarte blânde și se hrănesc în mare parte cu meduze.
“Eram uimit. Citeam despre asemenea creaturi, dar nu credeam în acea zi că aveam să atingem una. A fost și foarte stresant. Eram pe o barcă în mijlocul apei și o macara imensă ridica un animal uriaș, un animal viu. Nu puteam să pierdem vremea și trebuia să evităm accidentele”, a mai declarat unul dintre pescari.