Pisica Transilvană, prima rasă de felină de talie mică exclusiv românească. Cine a descoperit-o și ce trăsături caracteristice are
A fost descopertă prima rasă de felină de talie mică exclusiv românească. Iubitorii de pisici sunt în al nouălea cer. Iată prin ce se diferențiază de toate celelalte rase.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 10 Octombrie 2024, 15:08 | Actualizat: Joi, 10 Octombrie 2024, 15:08Românii iubitori de pisici se pot bucura de o rasă pur românească. Este vorba de Pisica Transilvană.
Pe aceeași temăPisica Transilvană, prima rasă de felină de talie mică exclusiv românească. Cine a făcut descoperirea și ce trăsături caracteristice are
Prima rasă de felină de talie mică exclusiv din România va fi recunoscută la nivel mondial în primăvara anului viitor.
Pisica Transilvană a fost descoperită în Munții Carpați și, potrivit unei surse, este 100% pur românească. Aceasta a devenit rasă de patrimoniu.
Pe aceeași temăDescoperirea a fost făcută de o expertă în genetica pisicilor. Aceasta a semnalat descoperirea federațiilor românești și a cerut studiul rasei.
Alexandru Elian, director de expoziții, descrie aspectul și trăsăturile particulare ale rasei autohtone:
„Cu extremitățile mai deschise la culoare fața de siameze, care le au mai închise, au o blană care e un fel de sare și piper, alb cu negru, fire de alb lângă fire de negru.
Pe aceeași temăAm mai descoperit că au un temperament absolut aparte, o pisică din libertate poate să fie destul de agresivă, aceste pisici nu sunt deloc agresive, aceste pisici nu scot gheruțele, sunt absolut incredibile.”
Aceste caracteristici deosebite ale pisicii transilvane o fac un companion ideal atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Pentru a fi omologată, însă, este necesar un timp de cel puțin doi ani pentru a veni pe lume a patra generație de pisici.
Potrivit sursei menționate anterior, în acest moment sunt doar trei generații.
„Extrem de sănătoase, cu bagaj genetic extrem de bun. Două federații internaționale au proceduri pentru recunoașterea și înregistrarea raselor care țin de predictibilitate, sănătate, parte genetică, cum se diferențiază de alte rase.
Pe aceeași temăSunt multe lucruri care se iau în considerare până când se poate primi aprobarea finală. Noi suntem în acest moment în faza în care suntem la a treia generație.
Trebuie să ajungem la 4 generații pentru a obține recunoașterea finală”, a mai adăugat Alexandru Elian.
„Și în loc de miau, zice no…” a comentat cu haz unul dintre internauți.
Pe aceeași temăRomânia are omologate patru rase de câini
Dacă suntem abia la început în ceea ce privește rasele de pisici, la câini lucrurile sunt puțin mai avansate.
România are omologate patru rase de câini:
- Ciobănesc românesc mioritic
- Ciobănesc românesc carpatin
- Ciobănesc românesc de Bucovina
- Ciobănesc românesc corb.