Admitere facultate 2019. Lista instituțiilor de învățământ superior de stat militare
Admitere facultate 2019. Afla cate locuri sunt alocate pentru invatamantul superior de stat militar si ce noutati au mai aparut pentru anul universitar 2019 - 2020.
Autor: Camelia Moldoveanu Publicat: Marti, 16 Iulie 2019, 08:42 | Actualizat: Marti, 16 Iulie 2019, 09:44Admitere facultate 2019. Află câte locuri sunt alocate pentru învățământul superior de stat militar și ce noutăți au mai apărut pentru anul universitar 2019 - 2020.
În anul universitar 2019 - 2020 sunt puse la bătaie 893 locuri în cele șapte instituții de învățământ militar de stat. Vestea proastă pentru cei care nu s-au gândit din timp la o carieră militară, este că înscrierile s-au încheiat pe 1 martie 2019, respectiv 4 aprilie 2019 la Institutul Medico-Militar.
Admitere 2019. Număr de locuri în învăţământul militar 2019 - 2020
1. Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani): 264 locuri
2. Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă", Brașov (3 ani): 184 locuri
3. Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 108 locuri
4. Academia Tehnică Militară, București (4 ani): 219 locuri
5. Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 110 locuri din care: 60 - prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (40 medicină generală, 10 medicină dentară, 10 farmacie) şi 50 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (medicină generală)
6. Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 8 locuri
7. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București nu și-a modificat numărul de locuri
Pe aceeași temăAdmitere 2019. În ce constă învățământul superior militar
Potrivit MAPN, în oricare dintre cele șapte înstituții de învățământ superior de stat, sunt oferite:
- programe de studii universitare de licenţă pentru formarea iniţială a ofiţerilor. Se organizează pentru armele/serviciile/specialităţile militare aprobate de ministrul apărării naţionale şi asigură pregătirea pentru calificări de nivelul 6, conform Cadrului Naţional al Calificărilor, înscrise în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior. Studiile au durata de 3-4 ani, respectiv 5-6 ani pentru ofiţerii de servicii specializate proveniţi din absolvenţi ai Institutului Medico-Militar, se finalizează cu obţinerea diplomei de licenţă sau de inginer, după caz, a brevetului şi acordarea primului grad de ofiţer;
- programe de studii de master, inclusiv programe de master de conducere interarme; începând cu anul universitar 2017-2018 masterul de conducere interarme se organizează, pentru o perioadă determinată, şi la forma cu frecvenţă redusă pe locuri cu taxă. Aceste programe asigură aprofundarea pregătirii în domeniul de licenţă, dezvoltarea competenţelor corespunzătoare nivelului de referinţă 7 conform Cadrului Naţional al Calificărilor, asimilarea de noi cunoştinţe de specialitate şi specifice domeniului militar, precum şi dezvoltarea capacităţilor şi abilităţilor de conducere. Studiile au durata de 1,5-2 ani şi se finalizează cu obţinerea diplomei de master;
- programe de studii de doctorat prin care se asigură dezvoltarea cunoaşterii în domeniul militar prin cercetare ştiinţifică, dezvoltând competenţe corespunzătoare nivelului de referinţă 8 conform Cadrului Naţional al Calificărilor. Studiile au durata, de regulă, 3 ani şi se finalizează cu obţinerea titlului şi a diplomei de doctor;
- o gamă variată de programe studii postuniversitare prin care se asigură formarea şi dezvoltarea profesională continuă - cursuri necesare evoluţiei în carieră a ofiţerilor şi de perfecţionare/specializare; se finalizează cu obţinerea certificatului de atestare a competenţelor profesionale.
Sursa: dmru.mapn.ro
Pe aceeași temă