Antena Căutare

Admitere facultate 2019. Top cinci cele mai vânate facultăți ale Universității din București

Universitatea din Bucuresti este una dintre cele mai cautate institutii de invatamant superior din Romania. Iata care au fost cele mai vanate facultati ale UB in anul 2018 si unde poti gasi toate informatiile despre admitere 2019.

Universitatea din București este una dintre cele mai căutate instituții de învățământ superior din România. Iată care au fost cele mai vânate facultăți ale UB în anul 2018 și unde poți găsi toate informațiile despre admitere 2019.

Potrivit datelor transmise de Universitatea din București, cea mai căutată specializare la licență, în anul 2019, a fost Media Digitală și Tehnologia Informațiilor. Aici, pe un loc la buget, s-au bătut aproximativ 20 de tineri dornici să urmeze cursurile Facultății de Matematică.

Preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, susține că: „Angajatorii cer absolvenţi ai facultăţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti. Oamenii vin pentru că are prestigiu social ridicat, pentru că deschide oportunităţi foarte bune de angajare pe piaţa muncii prin specializare şi prin calitatea educaţiei. (...) Oricum ar evalua cineva Universitatea din Bucureşti, cred că cel mai bun răspuns este cel dat de piaţă, de beneficiari“.

Anul trecut s-a înregistrat o creștere a numărului candidaților care s-au înscris în etapa de vară a admiterii la Universitatea din București. Mai exact UB a anunțat un număr de 19.900 de persoane.

Citește și: Admitere Medicină 2019. Cât este taxa la UMF București și data examenului

Top cinci cele mai vânate facultăți din Universitatea din București

Cea mai căutată specializare în această sesiune s-a remarcat a fi Tehnologia Informaţiior, specializare în cadrul Facultăţii de Matematică - Informatică, cu 1.500 de candidaţi pe doar 75 de locuri, reprezentând 20 de candidaţi pe loc, reflectând tendinţa din piaţa muncii, şi anume, preferinţa pentru sectorul IT.

Vezi AICI broșura Facultății de Matematică.

Pe locul doi s-a remarcat Facultatea de Administrație și Afaceri 1.700 de candidaţi, reprezentând opt pe loc.

Vezi AICI broșura Facultății de Administrație și Afaceri.

Cu toate acestea, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a înregistrat cel mai mare număr de candidați înscriși, mai exact 3.200 de candidaţi (cu o concurenţă de 7 candidaţi pe locurile bugetate) .

Vezi AICI broșura Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Pe locul patru și cinci avem Facultatea de Drept şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială cu câte cinci candidaţi pe loc.

Vezi AICI broșura Facultății de Drept.

Vezi AICI broșura Facultății de Sociologie și Asistență Socială.

Sursa: mediafax.ro

Citește și: Admitere Politehnică 2019. Cât este taxa și care sunt condițiile de admitere

Admitere facultate 2019. Categorii de persoane scutite de taxa de înscriere... Captură importantă a Poliției de Frontieră: aproximativ 900 kilograme de peşte şi plase de pescuit...
Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic. E gustos, dar îngrașă
Pe lângă nutrienții precum proteinele și fibrele, carbohidrații sunt o parte importantă a...
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023. Capricornii trec printr-o perioadă productivă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023 spune că nativii din zodia Capricornului trec printr-o...
Parteneri
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x