Alexandru Rafila, semnal de alarmă! Cei care suferă de aceste boli, în pericol în timpul pandemiei: „Cele mai frecevente cauze de deces sunt acestea două”
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre principalele comorbidități ce duc la deces, în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 28 Aprilie 2020, 22:21 | Actualizat: Marti, 28 Aprilie 2020, 22:21La Antena 3, Alexandru Rafila a dezvăluit că că pacienții care mor cel mai frecvent din cauza coronavirusului sunt cei din categoria de peste 60 de ani, cu afecțiuni cardio-vasculare și diabet.
„Noi avem o epidemie moderată. Nu e nimic neașteptat dacă ne uităm la proporția cazurilor de coronavirus. Cele mai multe cazuri de decese au fost după vârsta de 60 de ani.
Opinia generală că sunt mai afectate persoanele vârstnice și cele care au comorbitități e reală. Și că grupele de vârstă care fac mai frecvent boala au mortalitate mult mai mică. E trendul așteptat de oamenii care lucrează în zona de sănătate publică.
Citește și:
Mai mult, ordinea afecțiunilor coincide și cu afecțiunile care provoacă mortalitatea generală în România. Primul loc sunt afecțiunile cardio-vasculare, urmate de diabet și de bolile neoplazice.
Cele mai frecevente cauze de deces sunt acestea două”, a explicat Alexandru Rafila.
Citește și:
Relaxarea măsurilor după 15 mai nu este o garanție
Raed Arafat a vorbit, la Sinteza Zilei, despre probabilitatea ca relaxarea măsurilor să nu se aplice de la data de 15 mai.
„Măsurile de relaxare se vor lua treptat - iei câteva măsuri care sunt cu risc minimal, după care aștepți să vezi impactul lor, după care mai iei o parte din măsuri, mai atepți să vezi impactul lor. Dacă vezi că au avut impact mai mult decât ai calculat poate te oprești, nu mai iei o măsură după. (...)
Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai. Măsuri pe care am vrut să le luăm, s-ar putea să nu le mai luăm”, a spus Raed Arafat, la Sinteza zilei.