Antena

Bărbații care se căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele

Atracția fizică este adesea un factor determinant în alegerea unui partener. În mod firesc, atât bărbații, cât și femeile tind să fie atrași de persoane care sunt considerate „peste nivelul lor” din punct de vedere al aspectului.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 09 Octombrie 2024, 14:04 | Actualizat: Miercuri, 09 Octombrie 2024, 14:32
Bărbații care să căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele
Shutterstock

Un studiu recent asupra datelor din aplicațiile de întâlniri online arată că oamenii tind să urmărească potențiali parteneri cu până la 25% mai atrăgători decât ei înșiși. Totuși, deși acest comportament este comun, cercetările din 2008 indică faptul că majoritatea oamenilor au o idee destul de clară despre nivelul lor de atractivitate și, în cele din urmă, își găsesc parteneri care sunt mai aproape de acest nivel.

Bărbații care să căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele

Însă atunci când diferențele de atractivitate devin prea mari într-o relație, lucrurile se complică. Căsniciile în care există o discrepanță semnificativă între atractivitatea partenerilor par să fie mai predispuse la eșec. Un studiu publicat pe Psypost, citat de yourtango.com arată că femeile care consideră că partenerii lor sunt mult mai puțin atrăgători decât ele sunt mai predispuse să flirteze cu alte persoane și să își simtă angajamentul față de relație diminuat.

Un alt studiu, realizat în 2012, sugerează că diferențele de atractivitate fizică între parteneri pot duce la relații mai scurte și mai puțin de succes, nu neapărat pentru că partea mai atractivă este mai puțin angajată, ci pentru că cel mai puțin atractiv devine mai gelos. Această gelozie poate pune o presiune suplimentară pe relație, crescând tensiunile și, în cele din urmă, alimentând posibilitatea unui divorț.

Pe aceeași temă

Cu toate acestea, cercetările oferă și un unghi surprinzător. Un specialist a intervievat 82 de cupluri proaspăt căsătorite, căutând să descopere provocările din relațiile lor. Studiul a relevat că bărbații care erau căsătoriți cu femei mult mai atrăgătoare decât ei erau, în mod curios, mai fericiți. Acești soți nu doar că se bucurau de o satisfacție mai mare, dar erau și mai atenți și mai pozitivi în gestionarea problemelor cotidiene ale partenerelor lor. În loc să fie descurajați de discrepanța de atractivitate, acești bărbați păreau să fie mai implicați în bunul mers al căsniciei.

Cu toate acestea, fericirea lor aparentă nu garantează longevitatea relației. Problemele de gelozie și insecuritate pot persista și afecta serios dinamica cuplului pe termen lung, mai ales dacă partenera simte că ar putea găsi cu ușurință pe cineva mai potrivit din punct de vedere fizic. Relațiile în care femeile nu se simt pe deplin angajate emoțional sau se simt tentate de alte oportunități sunt adesea sortite eșecului.

Semnalele care prevestesc divorțul

Diferența de atracție: Un semn clar că o relație ar putea fi în pericol este o diferență evidentă de atractivitate între parteneri. Atunci când unul dintre parteneri simte că este „deasupra” celuilalt din acest punct de vedere, acest sentiment poate duce la flirt și căutarea unor noi oportunități.

Pe aceeași temă

Gelozia excesivă: În cuplurile în care un partener este semnificativ mai puțin atrăgător, gelozia poate deveni un factor destabilizator. Partenerul mai puțin atrăgător poate începe să se simtă nesigur, dezvoltând suspiciuni nejustificate care pot duce la conflicte și, în cele din urmă, la destrămarea relației.

Lipsa de angajament: Femeile care nu simt că partenerul lor le satisface nevoile emoționale sau că ar putea găsi ușor pe cineva mai potrivit pot să își piardă interesul și să caute ieșiri din relație. Aceasta poate include flirtul sau chiar dezvoltarea unor noi relații, ceea ce slăbește și mai mult angajamentul față de partener.

Recomandari A1

Stresul relațional: Chiar dacă bărbații căsătoriți cu femei mai atrăgătoare pot fi mai fericiți inițial, pe termen lung, stresul și nesiguranța generate de diferențele de atractivitate pot eroda relația.

În concluzie, căsniciile în care există o discrepanță semnificativă între atractivitatea partenerilor sunt adesea marcate de insecuritate, gelozie și lipsă de angajament, ceea ce poate duce la divorț. Deși la început bărbații pot fi mai fericiți și mai implicați, dinamica relației poate deveni instabilă în timp.

Whatsapp LinkedIn
casnicie divort
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera serialului Our Kind of People e în AntenaPLAY. Când un secret din trecutul familiei sale iese la iveală, viața protagonistei Angela Vaughn se schimbă complet. Vezi acum.
Stirile zilei PNL acuză PSD că i-a copiat proiectul de lege privind avansul pentru imobiliare. Schema de tip piramidal de la Nordis i-a înviorat pe politicieni
Videoclipul zilei
Citește și
5 zodii își repară căsniciile și relațiile în săptămâna 16-22 septembrie 2024! Ce trebuie să...
Cine este și cu ce se ocupă soțul Roxanei Blenche. Cei doi au împreună o fetiță
Îl mai ții minte pe Radu Sîrbu de la O-Zone? El și soția lui au împlinit 22 de ani de căsnicie și...
Secretul bizar pentru a avea o căsnicie fericită. O femeie își alăptează soțul de câțiva ani, cu...
Video recomandate
Video
Citește și
Jupiter retrograd în 2024. 3 semne zodiacale sunt cele mai afectate Catine.ro
Află câți ani au gemenii faimoasei Victoria Ruffo, protagonista din La Madrastra. Așa au crescut cei doi Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Te-ai vândut lui Putin și lui Xi”. Momentul în care e pus la pământ activistul care a întrerupt discursul... Libertatea.ro
Descoperire surpriză: alimentul care te scapă de infarct și accident cerebral. Trebuie consumat zilnic Ziare.com
Românul celebru care divorţează de soţie pentru menajeră, după 53 de ani de căsnicie. Suma uriaşă pe care... AntenaSport
Cum arată Anastasia și Natalia, cele două fiice ale cuplului Adelina & Cristi Chivu și ce a dezvăluit soția... Elle
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de... Spynews.ro
Câți bani au strâns la nuntă Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Au fost invitați care au chefuit gratis! BZI
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci HelloTaste.ro
Dezvăluiri incredibile: Lisa Marie Presley și-a ținut fiul mort pe gheață, în casă, timp de 2 luni înainte de... Antena3.ro
Cine ar fi creat Bitcoin. Un nou documentar susține că l-a demascat pe celebrul Satoshi Nakamoto useit
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2024. Gemenii trebuie să analizeze oportunitățile. Află ce se întâmplă cu... Catine
Mike Costache: “Reușeam să fac mulți bani dacă aveam firmă de event production” Wall-Street
Tendințele toamnei 2024. Află cum te poți simți elegantă în fiecare zi! Kudika
Cum arăta Maria Băsescu acum 30 de ani?! Era SUPERBĂ! Imagini rare cu fosta Primă Doamnă a României Playtech
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de... Redactia.ro
Casa Verde Fotovoltaice: regulile de înscriere în program s-ar putea schimba de anul viitor Observator
Cum se manifestă infecțiile urinare. De ce femeile sunt mai predispuse să se confrunte cu ele MediCOOL
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor HelloTaste
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca... ProSport
COIFUL purtat de Russell Crowe în filmul Gladiatorul, scos la licitație la un preț colosal. Îți poți cumpăra 3... Gandul
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care... CanCan
Când poți introduce prunele în alimentația copilului tău. Sfaturi utile pentru diversificare DeParinti
Taylor Swift a strălucit la meciul dintre Kansas City Chiefs și New Orleans Saints. Diva și-a susținut iubitul... ZUTV
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a trimis Agenția Spațială Europeană... UseIT
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango Hello Taste