Ce mai poți să cumperi azi cu 1 leu? Experimentul făcut de o tânără | VIDEO
În urma experimentului, tânăra a constatat că doar nouă produse mai pot fi cumpărate astăzi cu un leu. Lista poate fi completată, însă, cu anumite fructe sau legume cumpărate la bucată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 29 August 2024, 14:41 | Actualizat: Joi, 29 August 2024, 14:53Cum creșterea prețurilor pare să fi devenit o normalitate, ideea de a cumpăra ceva doar cu un leu a devenit o utopie. Totuși, o tânără a decis să se convingă singură și a realizat un experiment surprinzător, prin care a adus în prim-plan alimentele care se mai găsesc astăzi la 1 leu, în magazinele din România.
Pe aceeași temăCe produse mai găsești la 1 leu în magazinele din România?
Pentru a afla dacă în zilele noastre mai există vreun produs la 1 leu în magazine, o tânără din România a decis să facă un experiment, pe care l-a împărtășit apoi cu comunitatea ei de urmăritori de pe TikTok.
Aceasta a vizitat un supermarket cunoscut, pentru a verifica dacă este posibil să achiziționeze ceva cu un leu. În scurt timp, fata a găsit câteva opțiuni. Iată, mai jos, lista completă a produselor cumpărate cu 1 leu, cu tot cu prețurile afișate la raft!
- napolitană la 0,99 lei
- eugenie la 0,69 lei
- iaurt la 0,79 lei
- covrigei la 0,99 lei
- apă la 0,99 lei
- un ou la 0,99 lei
- un baton musli la 0,99 lei
- un croissant la 0,75 lei
- o chiflă la 0,35 lei
În final, tânăra a scos din buzunar nici mai mult, nici ai puțin de 7,35 lei.
Pe aceeași temă@carinush_official #ieftin #magazin #romania #carinushlife #challenge #carinush ♬ original sound - carinush_official
Alimentele care se scumpesc începând cu toamna aceasta
Seceta severă a afectat o serie de suprafețe din Moldova, Doborogea, Muntenia, dar și din sudul Banatului și Olteniei, scrie Antena 3 CNN, iar acest lucru va duce automat la scumpirea unor alimente de bază care nu lipsesc din casele românilor.
Fermierii susțin că în anumite zone nu a picurat absolut deloc de aproximativ o lună, fapt care a dus la distrugerea culturilor de la o zi la alta.
Mai exact, estimările sunt că, în cazul producției de porumb, aceasta va fi cu 30% mai mică față de cea din anul 2023, iar în cazul producției de floarea soarelui, aceasta va fi mai mică cu 25% față de anul trecut.
Specialiștii se așteaptă ca scumpirile să apară la raft în perioada imediat următoare, mai ales că tona de floarea soarelui deja se vinde cu un procent de 12%, mai scump față de anul anterior.
„La floarea soarelui situația e mai tensionată și e posibil să vedem anumite scumpiri. Maxim 10% ar trebui să crească cotația uleiului la raft, în condițiile în care corelațiile de preț între materia primă și produsul final nu sunt întotdeauna perfecte și atâta timp cât piața nu îți absoarbe o creștere de preț de genul ăsta va trebui să fie suportată de către conturile procesatorului”, a declarat Gabriel Razi, specialist piață agricolă, pentru sursa citată mai sus.
De asemenea, și carnea de pasare este pe lista scumpirilor potrivit oficialilor.
„Majoritatea alimentelor sunt pasibile de scumpiri în această toamnă. În principal la sortimentele de carne, de la pasăre până la porc. Seceta nu e doar la noi, și de unde se importa carnea de porc și acolo sunt costuri mai mari”, a transmis Valeriu Tabără, președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice.