Antena Căutare

Vești proaste pentru fumători! Țigările s-au scumpit din nou. Cât au ajuns să coste cele mai populare mărci

Prețul țigărilor s-a majorat luni, 26 august 2024, pentru a treia oară în acest an. Iată cât au ajuns să coste cele mai cunoscute mărci!

Galerie
Vești proaste pentru fumători! Țigările s-au scumpit din nou. Cât au ajuns să coste cele mai populare mărci | Shutterstock

Țigările s-au scumpit din nou, luni 26 august 2024, pentru a treia oară în acest an, potrivit informațiilor furnizate de economedia.ro.

British American Tobacco (BAT), liderul pieței distribuitoare de tutun, a adăugat 0,50 lei în plus la pachetul de țigări. Precedenta scumpire a fost în 8 aprilie, cu 1 leu/pachet. Este a șasea scumpire a țigărilor de la începutul lui 2023.

Citește și: Un bărbat a fumat peste 4500 de țigări în timpul programului de lucru, însă nu se aștepta la o așa consecință. Ce a pățit

Cât au ajuns să coste cele mai cunoscute mărci de țigări, după al treilea val de scumpiri din acest an

Articolul continuă după reclamă

Astfel, în urma majorării efectuate de BAT, cele mai populare mărci de țigări vor avea prețuri după cum urmează: Pall Mall va costa 27 lei, iar Kent Blue va costa 28 lei. Rothmans Blue va costa 28 de lei pachetul, Vogue 29 de lei, iar Viceroy Red 26,50 lei.

British American Tobacco are circa 50% din toată piața locală a țigărilor.

Precedentele scumpiri ale țigărilor BAT s-au făcut în 8 aprilie 2024,15 ianuarie 2024 și 3 iulie 2023, cu câte un leu pe pachet. Anterior, au mai fost două scumpiri, în aprilie și ianuarie 2023 (și decembrie 2022), cu câte 50 de bani. În nici doi ani, prețul pachetului de țigări a crescut cu 5 lei, mai transmite economedia.ro.

JTI și Philip Morris, ceilalți mari jucători din piață, nu au operat încă scumpiri, însă, în mod normal, urmează liderul pieței, la interval scurt.

Citește și: O nouă lege dată spre promulgare! Țigările și alcoolul, cumpărate doar cu buletinul. Ce amendă riscă vânzătorii

Alimentele care se scumpesc începând cu toamna aceasta

Seceta severă a afectat o serie de suprafețe din Moldova, Doborogea, Muntenia, dar și din sudul Banatului și Olteniei, scrie Antena 3 CNN, iar acest lucru va duce automat la scumpirea unor alimente de bază care nu lipsesc din casele românilor.

Fermierii susțin că în anumite zone nu a picurat absolut deloc de aproximativ o lună, fapt care a dus la distrugerea culturilor de la o zi la alta.

Mai exact, estimările sunt că, în cazul producției de porumb, aceasta va fi cu 30% mai mică față de cea din anul 2023, iar în cazul producției de floarea soarelui, aceasta va fi mai mică cu 25% față de anul trecut.

Specialiștii se așteaptă ca scumpirile să apară la raft în perioada imediat următoare, mai ales că tona de floarea soarelui deja se vinde cu un procent de 12%, mai scump față de anul anterior.

„La floarea soarelui situația e mai tensionată și e posibil să vedem anumite scumpiri. Maxim 10% ar trebui să crească cotația uleiului la raft, în condițiile în care corelațiile de preț între materia primă și produsul final nu sunt întotdeauna perfecte și atâta timp cât piața nu îți absoarbe o creștere de preț de genul ăsta va trebui să fie suportată de către conturile procesatorului”, a declarat Gabriel Razi, specialist piață agricolă, pentru sursa citată mai sus.

De asemenea, și carnea de pasare este pe lista scumpirilor potrivit oficialilor.

„Majoritatea alimentelor sunt pasibile de scumpiri în această toamnă. În principal la sortimentele de carne, de la pasăre până la porc. Seceta nu e doar la noi, și de unde se importa carnea de porc și acolo sunt costuri mai mari”, a transmis Valeriu Tabără, președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Citește AICI articolul integral:

Cât au ajuns să coste medicamentele antiinflamatoare la farmaciile de pe litoral. Prețurile sunt de-a dreptul astronomic... La ce metodă a recurs un cuplu astfel încât să câștige de două ori la loto în aceeași lună. Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x