Tradiția spune că cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală
Cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală. Asta spune tradiţia şi are tot mai mulţi adepţi printre români. Aşa că în aceste zile e forfotă mare în restaurante. Bucătarii se pregătesc pentru a satisface toate poftele. Pentru cei atât de comozi încât şi restaurantul e departe, există o soluţie: peştele vine gata făcut acasă.
Publicat: Vineri, 19 Aprilie 2019, 19:32 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:04Cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală. Asta spune tradiţia şi are tot mai mulţi adepţi printre români. Aşa că în aceste zile e forfotă mare în restaurante. Bucătarii se pregătesc pentru a satisface toate poftele. Pentru cei atât de comozi încât şi restaurantul e departe, există o soluţie: peştele vine gata făcut acasă.
Pe litoral restuarnetele şi-au făcut provizii de scrumbii şi stavrizi prinşi în plasele din largul mării. După ce este spălat bine, peştele este pus la rumenit, timp de 15 minute, pe plită. Nu înainte de a fi dat bine cu sare.
La malul mării, peştele nu îl găsesti doar la cherhanale si terase. Mai nou vine pe tavă, acasă. Clienţii vor platouri cu de toate. Costă 130 de lei.
Şi la munte, s-a făcut deja comanda de peşte pentru Florii. Într-un restaurant cochet din Buşteni, tonul este vedetă în acest weekend. Servit pe un pat de carpaccio de ţelină şi sfeclă roşie, preparatul este înnobilat cu un sos de stridii.
Tradiţia spune că peștele consumat în ziua de Florii are puteri tămăduitoare