Cristina, o elevă de 10, umilită la Evaluarea Națională! Copila a cedat, chiar în curtea școlii: „Mă furnicau foarte tare mâinile, tremuram și nu îmi puteam controla bărbia”
O elevă premiantă, care acum este în fruntea ierarhiei în județul Gorj, a suferit un șoc puternic în momentul în care a văzut că primise nota 6 la proba de Matematică, la Evaluarea Națională 2020. Copila a avut nevoie de tratament medical urgent. Ce s-a întâmplat după ce a făcut contestație.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 01 Iulie 2020, 08:22 | Actualizat: Miercuri, 01 Iulie 2020, 08:23Cristina știa că a predat o lucrare perfectă la proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2020. Însă, în momentul în care a văzut că a luat nota 6, copila a suferit o semipareză, chiar în curtea școlii. Părinţii i-au dat calmante ca să o liniştească.
„Mă furnicau foarte rău mâinile, tremuram, iar bărbia nu mai puteam să o controlez. Din cauza stresului. Ştiam că nu are cum să fie nota mea, eram sigură pe mine”, a explicat eleva.
Cristina este una din cele mai bune eleve din şcoală şi îşi doreşte să ajungă la un liceu de top din Târgu-Jiu, să studieze matematică-informatică. Dar tocmai nota la Matematică era să-i spulbere visul.
„Are meditaţii. De vreo doi ani, o ţinem la meditaţii plus că lucra la Matematică cu doamna profesoară din şcoală şi acasă lucra până la două noaptea. Atât lucra de mult”, a mărturisit tatăl fetei.
Fata a făcut contestaţie şi până a venit rezultatul, şi ea şi părinţii au trecut printr-un stres uriaş.
După contestaţie, eleva a primit nota maximă la matematică, iar acum are una din cele mai mari medii din judeţul Gorj: 9,90.
Verișorul Cristinei: de la 2,25 la 7,90, tot la proba la Matematică!
Prin acelaşi şoc a trecut şi Robert, verişorul ei. Cei doi au fost şi colegi la aceeaşi şcoală. Băiatul a luat 9 la Limba Română, dar nota la Matematică era să-i distrugă viitorul.
„Am ţipat şi mi-a venit rău. După contestaţie am fost bucuros că luasem nota pe care o meritam”, a povestit Robert.
Lucrările au fost corectate de aceeaşi comisie în judeţul Dolj. Şi au fost văzute, potrivit procedurii, de doi profesori Cum se explică diferenţele atât de mari la o materie exactă?
„Din păcate, astfel de situații apar în fiecare an. Comisia județeană va analiza diferențele, va decide dacă a fost încălcata metodologia, iar persoanele respective vor suporta prevederile legale. De exemplu, li se poate suspenda dreptul de a mai corecta lucrări pentru maximum 5 ani”, a declarat Nicoleta Lițoiu, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Dolj.
La Evaluarea Naţională au fost depuse anul acesta 15.275 de contestaţii. În urma lor, a crescut numărul celor care au luat peste 5. Şi elevii de 10 sunt mai mulţi: de la 839 la 892.
Sursa video: Antena 3