Cum deosebești banii falși de cei reali. Tot mai multe bancnote contrafăcute sunt în circulație, spun autoritățile
Bancnote false, aproape perfecte, au fost puse în circulaţie în România. Iată care este detaliul care le deosebeşte de cele reale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 05 Februarie 2024, 18:06 | Actualizat: Vineri, 09 Februarie 2024, 17:57E alertă în magazine şi supermarketuri din pricina unei noi metode de înşelăciune, cea cu bancnote de recuzită. Poliţiştii spun că au primit mai multe sesizări de acest gen.
Situația a fost prezentată la Observator. Se pare că bancnotele false sunt identice cu cele reale, un singur detaliu fiind diferit. Cu toate aceștia, cei cu rea voință reușeșc să facă tot mai multe victime.
"Atenţie când manipulaţi bancnotele în magazin sau la piaţă pentru că există şanse să nimeriţi una falsă. Fie că sunteţi vânzător, fie cumpărător, uitaţi-vă atent la ele! În această dimineaţă, reprezentanţii unui supermarket din Bucureşti şi-au dat seama că un client le-a plasat o bancnotă falsă, pe care scrie "Play Money", adică bani de jucărie.
Pe aceeași temăBancnota de 100 de lei era aproape perfectă, confecţionată din plastic, de aceleaşi culori şi dimensiuni cu una adevărată, dar şi mai multe semne de siguranţă. În schimb, scrie pe ea, într-o parte, "Play Money", detaliu care poate fi scăpat atunci când te grăbeşti şi nu te uiţi atent la bani.
Este un truc folosit de falsificatori pentru a-i păcăli pe cei de bună credinţă. Inscripţia "Play Money" însă nu te scapă de răspunderea penală, spun poliţiştii. Manipularea banilor falşi este o infracţiune, chiar dacă pe ei scrie că ar fi de jucărie", a spus Cristi Popovici, reporter Observator.
Cum deosebești banii falși de cei reali. Tot mai multe bancnote contrafăcute sunt în circulație, spun autoritățile
Polițiștii spun că tot mai multe bancnote false sunt puse în circulație. Persoanele de rea credință îndepărtează însemnele care îi dau de gol și le folosesc pentru a achita produse. Iată la ce să ne uităm pentru a ne da seama care sunt banii falși și care sunt reali.
Conform polițiștilor citați de observatornews.ro, banii falși au aceleași dimensiuni și culori ca cei reali.
Pe aceeași temăCu toate acestea, există anumite mențiuni trecute pe aceste bancnote, precum Prop Money (bani de recuzită) sau Play Money (bani de joacă).
„Avem o bancnotă reală şi două bancnote contrafăcute. Pe una dintre ele, se observă menţiuni suplimentare, respectiv Prop Money, Play Money (bani de recuzită și bani de joacă).
Plasatorii, pentru a induce în eroare persoanele de bună credinţă, îndepărtează mecanic, artizanal, prin răzuire, aceste menţiuni suplimentare”, a transmis un ofițer de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, potrivit sursei citate anterior.
Pe aceeași temă